עמיתי הוראה

 

 

ד״ר טל ארבל - היא היסטוריונית תרבותית של מדעי החברה וההתנהגות. בשנת 2016 היא סיימה דוקטורט בהיסטוריה של המדעים באוניברסיטת הרווארד, בהדרכתם של פרופסור אן הרינגטון ופרופסור סטיבן שייפין. לפני כן השלימה תואר שני במסגרת התוכנית הבינתחומית לתלמידים מצטיינים ע״ש עדי לאוטמן באוניברסיטת תל-אביב. עבודתה מתמקדת בשיטות שונות למדידה וסיווג של תופעות חברתיות ופסיכולוגיות, בסוציולוגיה של המדע, וברציונליזציה הטכנו-מדעית של הפוליטי ושל חיי היומיום. במסגרת השתלמות הפוסט-דוקטורט שלה במכון כהן (2017 - 2018), היא עובדת כעת על עיבודה של עבודת הדוקטורט לספר, העוסק בהתפשטות הגלובלית של מחקר כמותי-סטטיסטי—בעיקר באמצעות סקרי מדגם—בתקופה שלאחר מלחה״ע השנייה, ושילובו בפרוייקטים מדינתיים ובינלאומיים של מודרניזציה והנדסה חברתית, בין היתר בישראל של שנות ה-50 וה-60.

 

 

 

 

 

 

כרמל וייסמן

ד"ר כרמל וייסמן – ד"ר וייסמן היא חוקרת תרבות דיגיטלית אשר עובדת בימים אלו על ספרה "פוסט-הומאניזם בחיי היומיום". היא מייסדת שותפה בתוכנית האקדמית "Oh man Oh machine" ומלמדת במכון כהן סמינר מתקדם על מחקר התרבות הדיגיטלית, וסמינרים נוספים לתלמידי תואר ראשון ושני. ספרה הראשון, שכתבה יחד עם אילן גונן "עברית אינטרנטית" יצא לאור בשנת 2011 בהוצאת כתר. מחקריה פורסמו בכתבי עת שונים, ואת תואר הדוקטור שלה קיבלה באוניברסיטה העברית בשנת 2010. לרשימת פרסומים ומידע נוסף, בקרו באתר הבית של ד"ר כרמל וייסמן: absolutecarmel.com

 

 

 

 

 

ד״ר רן שגב - ד״ר רן שגב חוקר את תרבות הידע והקולוניאליזם האירופאי בעת החדשה המוקדמת. הוא כתב את עבודת הדוקטורט במחלקה להיסטוריה באוניברסיטת טקסס, בהתמחות על לטינו-אמריקה והמרחב האטלנטי (2015). בימים אלו הוא חוקר את התפתחות המחקר האתנוגרפי במרחבים הקולוניאליים של ספרד, צרפת ואנגליה. הוא גם מסיים את כתיבת ספרו הבוחן כיצד תחומי ידע כגון גאוגרפיה, קוסמוגרפיה ומחקרי הטבע נוצלו לקידום אידיאולוגיות דתיות בספרד האימפריאלית.  במכון כהן הוא מלמד קורס הבוחן את ראשית לימודי החברה והאדם בעולם המערבי.

 

 

 

 

 

 

ד״ר גל הרץ - ד״ר גל הרץ עוסק בגנאולוגיה של דיסציפלינות חברתיות, ובקשרים שבין ידע ספרותי, משפטי ופוליטי במרחב המודרני דובר הגרמנית סביב 1900. הוא סיים את לימודי הדוקטורט במכון כהן בשנת 2014, עבודתו עסקה בביקורת השפה, הזהות והאידיאולוגיה של המבקר הוינאי קרל קראוס. לאחר מכן עבר השתלמות בתר-דוקטורט במרכז למחקר ספרות ותרבות בברלין, שם עסק בפרויקט "ביקורת שפה כביקורת מוסרית - קראוס, אדורנו, ארנדט וברכט." כיום הוא עוסק בכתיבת ספר: "גראץ 1900 - הפוליטיקה של הנורמליות."  בנוסף, הוא מנהל שותף של המיזם מדעי הרוח באזורי קונפליקט  המשותף למרכז מינרבה למדעי הרוח ולתכנית ללימודי תרבות יהודית-ערבית באוניברסיטת תל אביב, וכן מקים את הקליניקה של מדעי הרוח.    

 

 

 

ד״ר אורי רוטלוי

 

 

ד״ר זהייה קונדוס

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>