יום פתוח לתואר שני

16 ביוני 2022, 10:00 - 19:00 
ZOOM 
ללא עלות
יום פתוח לתואר שני

שמחים להזמינכם ליום הפתוח ללימודי תואר שני (MA) לשנת תשפ"ג.

 

מה בתוכנית? 

שעה שם החוג על תוכנית הלימודים קישור למפגש הזום
10:00 בלשנות

האם שפות טבעיות מצייתות לחוקים אוניברסליים? מהו אופיה של היכולת הלשונית האנושית? כיצד רוכשים ילדים מיומנות לשונית? בחוג לבלשנות נדונות תיאוריות המסבירות תופעות לשוניות בשפות מבוגרים ושפות ילדים, תוך התייחסות לעקרונות אוניברסליים להם מצייתות שפות טבעיות. המחקר הבלשני מציע מודלים תיאורטיים של היכולת הלשונית האנושית על סוגיה השונים, והוא תופס מקום מרכזי בתחום הלימודים הקוגניטיביים.

 

לחצו כאן>
11:00 היסטוריה של עם ישראל

החוג להיסטוריה של עם ישראל מציע מפתחות להכרת תולדות היהודים לאורך הדורות ובאזוריו השונים של העולם. אגב כך מזומנת לסטודנטים היכרות עם תקופות ורבדים של התפתחות התרבות האנושית, מן העת העתיקה ועד ימינו. תוכנית הלימודית הינה אישית ומותאמת לצרכיו ולתחומי עניינו של הסטודנט, היכול להתמחות בכל אחת משלוש התקופות ההיסטוריות: העת העתיקה, ימי הביניים והעת החדשה.

 

לחצו כאן>
13:00 פילוסופיה יהודית ותלמוד

הלימודים בחוג לפילוסופיה יהודית עוסקים במחשבה היהודית מימי בית שני (אפוקליפסה, הלניזם, כיתות, יהדות-נוצרית) ובהגות חז"ל על ענפיה. כן עוסקים הלימודים במיסטיקה ומאגיה לגווניהם, בהוגים היהודיים הגדולים בימי הביניים (כגון שלמה אבן גבירול, יהודה הלוי, הרמב"ם, חסדאי קרשקש ויצחק אברבנאל) ובעת החדשה (כגון שפינוזה, משה מנדלסון, רנ"ק, הס, הרמן כהן, פרנץ רוזנצוויג, מרטין בובר, א"ד גורדון והרב קוק) עד ימינו אלה.

 

לחצו כאן>
17:00 ארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום

החוג לאריכאולוגיה ולתרבויות המזרח הקדום מזמין להצטרף למסע מרתק בזמן: מסע אל עברו של המין האנושי, אל תרבויות מפוארות שנכחדו ואל ראשית ישראל. ארץ ישראל והמזרח התיכון הם מהאזורים העשירים ביותר בעולם בשרידי תרבויות קדומות ובאתרים ארכיאולוגיים, המלמדים על אורח חייהם, פועלם ותפיסות עולמם של בני-האדם שחיו כאן בעבר.

 

לחצו כאן>
18:00 מקרא

החוג למקרא שואף להקנות לתלמידים כלי מחקר מתקדמים בחקר התנ"ך וידיעה כוללת בריבוי רבדיה של הספרות המקראית. כמתבקש ממעמדו של המקרא כ-"ספר הספרים", ספר תשתית בתרבות היהודית, הישראלית והמערבית, הלימודים מיוסדים על הקניית הבנה עשירה ורבת פנים של היצירה המקראית בתחומי הנוסח והספרות, בתחומי ההגות המקראית, בקריאה האינטר-טקסטואלית ובתולדות הפרשנות של המקרא לתקופותיה השונות (חז"ל, ימי הביניים, הרנסנס, המודרניזם והפוסט-מודרניזם).

 

לחצו כאן>

 

לדף הבית של בית הספר למדעי היהדות וארכאולוגיה יש ללחוץ כאן >

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>