תחרות האמנות השנתית של החוג 2021

הכרזה על הזוכים

01 פברואר 2021
תחרות האמנות השנתית של החוג 2021

בתחרות האמנות השנתית של החוג השתתף השנה מספר שיא של 20 תלמידים.

נושא התחרות השנה: "תקווה".

המועמדויות נבחנו על ידי צוות השופטות בעילום שם. הבחירה הייתה קשה מאוד - וחבל שאי אפשר לתת עשרים פרסים. מי שלא זכה השנה - ודאי יזכה באחת התחרויות הקרובות.

לאור הרמה הגבוהה של היצירות, הוחלט להגדיל את מספרם של הפרסים.

במקום הראשון זכתה רע'ד ג'אבר על שיר (ללא שם) שמספר על זוג המייחל לילד. רע'ד, המשלבת בין לימודים בחוג לערבית ולאסלאם ללימודים בבית הספר לחינוך, זוכה במלגה בסך 2,222 שקלים.

במקום השני: נועם רוזגה, שנה א', על הציור היפיפה "עקבות על החוף". נועם זוכה במלגה בסך 1,111 שקלים.

במקום השלישי: ראיה פארס, שנה ג', על הצילום "מסכה על הספסל". ראיה זוכה במלגה בסך 555 שקלים.

ציון לשבח קיבלו התלמידים הבאים: דוניא ח'טיב, נאורס איברהים, אסיל אל-חאג', כריסטינה עבד אל-חי, נהוראי קינן ומרים מסאלחה. כל אחד מהם יזכה בספר ממיטב ספרות העולם - מתנת החוג.

העבודות הזוכות, וכלל העבודות, יועלו בשבועות הקרובים בעמוד הפייסבוק של החוג.

תודה רבה למזכירת החוג, גב' רוית זינגר, על העבודה הרבה בקידום התחרות, ולצוות השופטות: גב' מייסון שיבי (יו"ר), פרופ' קמילה אדנג, גב' ראניה חמידי עומרי, ד"ר ביאטה שייחטוביץ' וד"ר עליזה שניצר.

בברכה,

פרופ' אוריה שביט

ראש החוג ללימודי הערבית והאסלאם

إلى الطلبة والمعلمات والمعلمين، مرحبا،

شارك في مسابقة الفنون السنوية للقسم هذا العام عدد قياسي من الطالبات والطلاب بلغ 20 طالبًا.

موضوع المسابقة في هذا العام كان: "الأمل".

تمت مراجعة الأعمال الفنيّة المرشّحة من قبل لجنة تحكيم دون الكشف عن هويات الفنانات والفنانين. كان الاختيار صعبًا للغاية - ومن المؤسف أنه لا يمكننا منح عشرين جائزة. من لم يفز هذه السنة - لا بدّ وأن يفوز في إحدى المسابقات الأخرى القريبة.

في ضوء المستوى العالي للأعمال الفنية، تَقرّر زيادة عدد الجوائز.

في المركز الأول، فازت الطالبة رغد جابر، لقصيدتها تحت عنوان "خربشات"، والتي تحكي عن زوجين يتمنيان إنجاب طفل. رغد، التي تدرس في قسمنا وفي قسم التربية، ستحصل على منحة قدرها 2,222 شيكل.

في المرتبة الثانية: نوعام روزجا (سنة أولى) عن اللوحة الجميلة "آثار على الشاطئ" (منحة قدرها 1,111 شيكل).

في المرتبة الثالثة: رايا فارس (سنة ثالثة) لصورة "كمّامة على المقعد" (منحة بقيمة 555 شيكل).

وقد تلقى هؤلاء الطلبة أسماؤهم ثناء لجنة التحكيم: دنيا خطيب، نورس إبراهيم، أسيل الحاج، كريستينا عبد الحي، نهوراي قينان ومريم مصالحة. سيحصل كلّ منهم على كتاب من أفضل كتب الآداب العالمية - هدية من القسم.

سيتم عرض الأعمال الفنية الفائزة، وجميع الأعمال الفنية التي ترشحت للمسابقة، خلال الأسابيع القادمة في صفحة الفيسبوك التابعة للقسم.

شكراً جزيلا لسكرتيرة القسم السيدة رافيت زينجر على عملها الدؤوب في الترويج للمسابقة، وللجنة التحكيم: الآنسة ميسون شيبي (رئيسة اللجنة)، أ د. كاميلا آدانج، السيدة رانية حميدي-عمري، د. بياتا شيخاتوفيتش ود. عليزا شنيتزر.

مع تحيات،

أ. د. أوريا شافيط