הסמינר המחלקתי, בעריכתו של ד"ר אחמד אגבאריה, נפתח בסמסטר הראשון של שנת הלימודים תשע"ט

.

07 אוקטובר 2018

הסמינר המחלקתי של החוג ללימודי הערבית והאסלאם, בעריכתו של ד"ר אחמד אגבאריה, ייפתח בסמסטר הראשון של שנת הלימודים תשע"ט. המפגשים יתקיימו בימי רביעי, בין השעות 1600-1400, בבניין ווב.

לו"ז המפגשים בסמסטר א':

د. محمد حمد (أكاديمية القاسمي) - "ملامح ميتاقصيّة في الرّواية العربيّة".
ד"ר מחמד חמד (מכללת אל-קאסמי) - "מאפיינים מטא-סיפוריים ברומן הערבי".

د. ميخائيل إفشطاين (الجامعة العبرية في القدس) - ولهذا سمي عقلا من العقال.
ד"ר מיכאל אבשטיין (האוניברסיטה העברית בירושלים) - "ולכן נקרא 'שכל', מ'כבל': כמה הערות על עקל (שכל) במיסטיקה האסלאמית הקלאסית".

9.1
د. وائل أبو عقصة (الجامعة العبرية في القدس) - "الحداثة من منظور تاريخ المفاهيم (History of Concepts): مفهوم "التمدن" وتاريخانيته كنموذج لحاله نظرية نقدية".
ד"ר ואא'ל אבו עקסה (האוניברסיטה העברית בירושלים) - "המודרניות מנקודת מבט של ההיסטוריה של המושגים: היסטוריזציה של המושג "ציביליזציה" כמקרה בוחן תיאורטי ביקורתי".

תלמידים שמעוניינים במידע נוסף על אודות הסמינר מוזמנים לפנות לד"ר אגבאריה.

ידיעות נוספות בנושא