פנים רבות – הקולנוע הדוקומנטרי בעקבות הזהות היהודית והישראלית

08 בנובמבר 2017, 16:30 
בית התפוצות 
בתשלום
פנים רבות – הקולנוע הדוקומנטרי בעקבות הזהות היהודית והישראלית

השתלמות בשיתוף עם הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה ועם המרכז האוניברסיטאי לפיתוח אנשי חינוך באוניברסיטת ת"א. מרצות ומרצים: במאי קולנוע, א/נשי תקשורת וצילום.

עורכת הסדרה: רבקה אדרת, טל. 03-7457908 rivka@bh.org.il

ימי רביעי אחת לשבועיים, בשעות: 20:00-16:30

מועד הפתיחה: 8.11.17

המחיר: 800 ₪ לזכאי הנחה: 720 ₪

 

כל המפגשים:

יום רביעי, 8 בנובמבר 2017

  • "המחברות של אליש" – אלישבע רייז הלכה לעולמה בגיל 82. אחרי מותה מפנים ילדיה את ביתה בקיבוץ עין צורים ומוצאים שם יומנים שכתבה בסתר לכל אחד מהם. ביומנים תיעדה את חייהם מיום הולדתם ועד יום מותה. בעקבות הגילוי והקריאה, יוצאים ילדיה למסע מרגש וכואב בו ילמדו על ילדות, אימהות והורות. מפגש עם יוצר הסרט, גולן רייז.

יום רביעי, 22 בנובמבר 2017

  • חיי משפחה: פסיפס קולנועי – סרטים נדירים מאוספי המוזיאון המנציחים דמויות,  מקומות ותקופה, מפגש עם רבקה אדרת.
  • "ירושלים מהסרטים" – סרטו של יעקב גרוס הכולל סרטים אשר צולמו בין השנים 1950-1896: מבט נוסטלגי על עיר הקודש בימי חג ובימי חול, משלהי השלטון  העותמאני דרך המנדט הבריטי ועד ראשית המדינה, מפגש עם היאלי גרוס.

יום רביעי, 6 בדצמבר 2017

  • תמונת הניצחון המשוחזרת: מלחמת ששת הימים בקולנוע הדוקומנטרי הישראלי, עם  ד"ר שמוליק דובדבני.
  • "הקיר" – תהליך "חורבן הבית" של הבמאית המשוטטת בעזרת הנשים בכותל המערבי  בירושלים ומתעדת משם במשך שנה את המתרחש בחייה האישיים ואת המתרחש  במקום. דיוקן כפול של מקום ושל אישה. מפגש בין קול לתמונה, בין האישי לציבורי, בין אלוהים להעדרו. מפגש עם יוצרת הסרט, מורן איפרגן.

יום רביעי, 20 בדצמבר 2017

  • "איך מסמנים אהבה" – כשאל-עד היה קטן, אמו אמרה לו: "לגדל אותך זה כמו לגדל  שלושה ילדים". מאותו הרגע הרגיש אשם על כך שהוא חירש והתאמץ מאוד להיות  כמו כולם. ההבנה שהוא שונה התעצמה אחרי מותה של האם והתפרקות המשפחה.  אל-עד הקים לעצמו משפחה חדשה, במרכזה הילד שהוליד בהורות משותפת עם  יעלי, חירשת גם היא. הסרט מתעד בגוף ראשון את החיים שבנה לעצמו, מתוך רצון להציג גרסא משלו למשפחה והורות. מפגש עם יוצרי הסרט, אל-עד כהן ואיריס בן משה.

יום רביעי, 3 בינואר 2018

  • "הטובים לסיף" – סיפורה של משפחת חתואל, שושלת הסייפים המפורסמת מעכו  הנשלטת ע"י חיים, אב המשפחה והמאמן האגדי. רגע לפני המשחקים האולימפיים  בריו 2016 מתחיל חיים לאבד את שליטתו בילדיו. בני המשפחה יוצאים לדו קרב  משפחתי בו הם דוקרים זה את זה בזירה ומחוצה לה. מפגש עם יוצרת הסרט, ליאת מר.
  • מיכל ורבקה, נשים מרגשות וכובשות לב מככבות בסרטים מבית היוצר של בית הספר  לקולנוע "מעלה" בירושלים: "קרן אור" ו"אני אראה אותך בית". רבקה נאלצת לעבור  לגור לצד ילדיה ונכדיה ומתקשה להפרד מהבית ומהחיים שהיו; ומיכל, ילדת רווחה לשעבר, מגדלת לבדה את ילדתה קרן אור. במסע אחר עצמאותה היא נתקלת במכשולים רבים. מפגש עם מנהלת "מעלה", נטע אריאל.

יום רביעי, 17 בינואר 2018

  • "ילדי הצללים" – סיפורם של בני הדור השני לשואה הפותחים את סגור ליבם, ולראשונה אחרי שנים רבות מתמודדים באומץ עם הצללים מעברם. מפגש עם יוצרת הסרט, נועה אהרוני.
  • הדור השני לשואה: הסיפור שלא סופר. מפגש עם מטפל בפסיכודרמה, יעקב נאור.

יום רביעי, 31 בינואר 2018

  • "האיש הנעלם – הסיפור של וילפריד ישראל" – וילפריד ישראל, בעליו של בית מסחר  גדול בברלין, היה אחראי להצלתם של אלפי יהודים מגרמניה בשנים 1943-1933.  גולת הכותרת של פעילותו הייתה מבצע הקינדרטרנספורט אשר במהלכו ניצלו חייהם של עשרת אלפים ילדים יהודים שהוצאו ברכבות מגרמניה והגיעו אל חוף מבטחים בבריטניה. בעקבות מחקר היסטורי מקיף, נחשף סיפור ייחודי ומעורר תהיות באשר לסיבות בעטיין נשכח וילפריד ישראל, הודחק או הוסתר עד היום. מפגש עם יוצר הסרט, יונתן ניר.

יום רביעי, 14 בפברואר 2018

  • "המוזיאון" – קולאז' דוקומנטרי המתבונן בנעשה באחד ממוסדות התרבות החשובים בארץ – מוזיאון ישראל. הסרט עוקב אחר המבקרים, מתבונן במתבוננים, מאזין למספרים, יורד למחסנים, למעבדות ולחדרי הדיונים. מנהל המוזיאון האמריקאי; שומר שהוא גם חזן; משגיח הכשרות החרדי; המדריך הפלסטיני והמבקרת העיוורת, אלה כמה מן הדמויות היוצרות פסיפס מגוון של צוות המוזיאון ושל החברה הישראלית כולה. מפגש עם יוצר הסרט, רן טל.

יום רביעי, 7 במרס 2018

  • "אגורות" – סיפורם של שני ילדים פלסטינים, אחים מטול כרם, המקבצים נדבות בצמתים בוואדי ערה. הם עובדים מבוקר עד ליל, בגשם ובשרב, תלויים בחסדיהם של עוברי אורח, מתמודדים עם קשיים שלא יתוארו ונושאים בעול הפרנסה של משפחתם. הסרט מלווה את הילדים במשך כתשע שנים והופק במסגרת "גרינהאוס", פרוייקט בינלאומי ליוצרים ממדינות אגן הים התיכון. מפגש עם יוצרי הסרט, בדראן בדראן ויועד עירון.

יום רביעי, 21 במרס 2018

  • "הי דרומה" – הסיפור שמאחורי הסרטים: "מחנה בערבה", "ברית דמים", "הי דרומה  לאילת" ועוד: מסרטיו המחודשים של הבמאי נתן גרוס אשר תיעד במסגרת הפקות אולפני "גבע" את ההתיישבות בנגב מאמצע שנות ה-50 ועד אמצע שנות ה-60 – היאלי גרוס.
  • סרטים של בני נוער: הזדמנות נדירה להציץ אל עולמם האישי, לעמוד על טיב יחסיהם  עם הסביבה ולהכיר את עמדותיהם החברתיות. מפגש עם המפקחת על לימודי  הקולנוע והתקשורת במערכת החינוך, דורית באלין.

יום רביעי, 25 באפריל 2018

  • "בן גוריון, אפילוג" במעמקי הארכיון נמצאו גלגלי פילם 35 מ"מ ובהם ראיון מצולם  אשר מעולם לא הוקרן עם דוד בן גוריון. השנה היא 1968, הוא חי בבדידות בביתו בשדה בוקר, התבונן מבחוץ על היישוב והמדינה, ערך לעצמו חשבון נפש והביע דעתו על המתרחש סביבו ועל עתיד האומה. על רקע התקופה הנוכחית, המזמנת החלטות הרות גורל בנוגע לעתידה של מדינת ישראל, מציע חזונו של בן גוריון תובנה ברורה, מפתיעה ורלבנטית לימינו אנו. מפגש עם מפיקת ועורכת הסרט, יעל פרלוב.

יום רביעי, 9 במאי 2018

  • מסע כלולות – סרטי חתונה מאוסף הסרטים במוזיאון, החל מראשית המאה שעברה ועד זמננו, עם רבקה אדרת.
  • חתונה יהודית בהולנד באפריל 1939: על הסרט הנדיר אשר תיעד את החתונה, הוסתר במזוודה והתגלה רק לפני עשור ועל המסע המופלא של החתן והכלה אל החופש, יספר בנם של בני הזוג, אנדרה בורוס.

יום רביעי, 23 במאי 2018

  • "מדברים גלויות מארץ ישראל" – סיפורו המרתק של יעקב בן דב, חלוץ הראינוע הראשון, האיש אשר תיעד את נופי הארץ ואנשיה בגלויות ובסרטים והפיץ את בשורת הציונות לגולה בשנים 1933-1917, עם היאלי גרוס.
  • "עוד" – על תרבות הצריכה הישראלית מימי הצנע של המדינה הצעירה ועד הררי הזבל של חירייה היום. מפגש עם יוצר הסרט, אייל דץ.

יום רביעי, 30 במאי 2018

  • מגמות עכשוויות בקולנוע דוקומנטרי ישראלי, עם ד"ר אוהד לנדסמן.
  • "גבר מהסרטים" – פאזל קולנועי המורכב מקטעי סרטים ישראלים משנות ה-60 ועד היום: סיפורו של הגבר הישראלי על המסך בחיפושו אחר אהבה, בין מלחמה למלחמה, מיום הגיוס ועד החתונה. מפגש עם מפיק הסרט, אריק ברנשטיין.

יום רביעי, 13 ביוני 2018

  • "לצידי רכבת העמק" – הסרט חושף גלריה ססגונית ומרתקת של אנשים המתגוררים לצידי מסילת "רכבת העמק" האגדית אשר חדלה מלפעול במלחמת השחרור ונבנתה מחדש אחרי כמעט 70 שנה. זיכרונות וסיפורים המבטאים ערגה ואהבה לאדמת העמק, לשדות, לנופים, לקיבוצים, למושבים ולעיירות הנטועות לאורכה של המסילה, סיפורים המאירים את החיים בעמק – ערש הציונות – באור מיוחד. מפגש עם יוצר הסרט, יונתן פז.

 

למידע והרשמה: טל. 03-7457908, דוא"ל: tours@bh.org.il

ההרשמה בבית התפוצות, בטל': 03-7457808

עורכת הסדרה: רבקה אדרת, טל. 03-7457908  rivka@bh.org.il

 

הזמנה לאירוע >

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>