ארכאולוגיה של חלומות- ד"ר גיא פרל

מקוון
ללא עלות
ארכאולוגיה של חלומות- ד"ר גיא פרל

הנכם מוזמנים למפגש הראשון במסגרת הסמינר המחלקתי של החוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום: "ארכאולוגיה של חלומות: על הגרעין הדתי בנפש ועל הזיקה שבין הפסיכולוגיה האנליטית לבין הארכאולוגיה".

במפגש זה יתארח בסמינר ד"ר גיא פרל, מבית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב והמכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית.

ק.ג. יונג היה מייסדו של זרם הפסיכולוגיה האנליטית, אשר התפצל מן הזרם המרכזי של הפסיכואנליזה מבית מדרשו של פרויד.

בהרצאה נסקור מושגי יסוד מרכזיים בתיאוריה היונגיאנית ובמרכזם הלא מודע הקולקטיבי, הארכיטיפים, העצמי ותהליך האינדיבידואציה.

באופן מותאם לסמינר, יושם דגש על הדינמיקה הנפשית ממנה נובעת חתירתו של האדם אל הנשג (הבאה לאורך ההיסטוריה האנושית גם כפעילות דתית) - דינמיקה אשר בניגוד לזרמים אחרים בפסיכואנליזה, תופסת מקום מרכזי בתיאוריה היונגיאנית.

בנוסף, נדון בהרמנויטיקה היונגיאנית בכלל, ובמשמעותה לארכיאולוגיה בפרטו.

הדברים יודגמו באמצעות עיון בשני 'פתרונות יונגיאניים' שיוצעו לשתי שאלות ארכיאולוגיות:

1. מדוע בתקופה הפליאוליתית כמעט ולא צוירו דמויות אנושיות על כותלי מערות?
  2. מדוע בנו דווקא מגדל ביישוב מן התקופה הנאוליתית שהתגלה ליד יריחו?

ההרצאה תתקיים באופן מקוון. קישור להרצאה כאן.

לפירוט על הרצאות נוספות במסגרת הסמינר המחלקתי- לחצו כאן.