פורום רובין

26 במרץ 2019, 14:15
בניין גילמן, אולם 449
ללא תשלום

הנך מוזמן/ת למפגש של פורום רובין ולשתי הרצאות שעוסקות בהנדסת המרחב הלאומי בראשית המדינה:

קריאה מחודשת ב'תוכנית שרון': מומחים-מהגרים, אימפריה, וחברת ההתיישבות הציונית

ד"ר שירה וילקוף

עמיתת פוסטדוקטורט, ביה"ס להיסטוריה, אוניברסיטת ת"א

'תוכנית שרון' ומפעל עיירות הפיתוח הינם מהתופעות המכוננות של המרחב והחברה בישראל.
ההרצאה תעסוק במקורות של התוכנית בזיקה למעבר ידע מאירופה, מסורות תכנון אימפריאליות, וחברת ההתיישבות הציונית. ההרצאה תציע גיניאולוגיה אלטרנטיבית למפעל ההתיישבות העירוני, תוך איתגור אחד מהאתוסים המכוננים של בינוי אומה: זה המזהה את שורשיו באדריכל אריה שרון ובמודרניזם האדריכלי שהביא עימו מביה"ס הבאוהאוס.

"לא פשענו, לא עשינו עוול לאיש, לא נסכים להשלח לארץ גזירה!" – גילויי מחאה ודפוסי התנגדות של מתיישבים בחבל לכיש

ד"ר סמדר שרון

אוניברסיטת ת"א, המכללה האקדמית ת"א-יפו ומכללת שנקר

ההרצאה תעסוק בפרויקט של תכנון אזורי שבוצע באמצע שנות החמישים בעיקר עבור עולים מארצות ערב והאסלאם. בניגוד לטענה השכיחה במחקר לפיה המהגרים היו כחומר ביד היוצר, שרון תתמקד במתחים בינם לבין המוסדות, וביכולתם למחות ולנהל מו"מ לשיפור תנאי המחייה והעבודה שנכפו עליהם. ההרצאה מתבססת על חלקים מספרה של שרון שיצא לאחרונה בהוצאת פרדס: 'כך כובשים מולדת': תכנון ויישוב חבל לכיש בשנות החמישים.

המפגש יתקיים ביום שלישי, ה- 26 במרץ 2019, התכנסות בשעה 00:14 בחדר 449 בבנין גילמן.