פורום רובין

מעיין נהרי: "לא היה כתוב שום דבר": מה אפשר ללמוד מעדויות על חטיפת ילדי תימן, מזרח ובלקן?

21 בינואר 2020, 14:15
בניין גילמן, אולם 449
ללא תשלום
זהרה חג'בי, צלם: יותם רונן

הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין

בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ

מפגשי פורום רובין תש"ף

יום שלישי, 21 בינואר, 2020

14:15 – 15:45

בניין גילמן, חדר 449

מרצה:

גב' מעיין נהרי
עמותת עמר"ם

"לא היה כתוב שום דבר":
מה אפשר ללמוד מעדויות על חטיפת ילדי תימן, מזרח ובלקן?

חמש השנים האחרונות עלתה המודעות הציבורית לטענות בדבר חטיפת ילדי תימן, מזרח ובלקן, בעיקר הודות לפרסום ההיסטוריות המשפחתיות שעברו מדור לדור. אמנם בשיח הציבורי העדויות האישיות הצליחו לעורר הדים ולמדנו להכיל עדויות אישיות, אבל במחקר האקדמי התגובות לשימוש במקורות אוראליים מורכבות ומנוגדות: לצד התפתחות התחום של היסטוריה שבעל-פה, קיימים גם שתיקה וגמגום, ואפילו התנגדות. ההרצאה תשלב בין המומחיות האקדמית בהיסטוריה שבעל-פה לפעילות ציבורית בנוגע ילדי תימן, מזרח והבלקן, ותנסה לבחון את האופן שבו אפשר להסיק על העבר בסוגיה זו מעדויות שבעל-פה בנות זמננו.

***ההרצאה תיערך בשפה העברית

​​בתמונה זהרה חג'בי, צלם: יותם רונן, אקטיבסטילס/עמותת עמר"ם