אירוע סוף שנה של ביה"ס להיסטוריה וארגון בוגרי וידידי ביה"ס

בניין גילמן, אולם 144
ללא עלות
היסטוריונים מדברים על קולנוע

ההיסטוריה קיימת בשלוש גירסאות: מה שבאמת היה, מה שההיסטוריונים אומרים שהיה ומה שמספרי הסיפורים מספרים שהיה. מה זה אומר? לך תדע מה באמת היה. אנו יודעים שאנחנו אמורים לשאול את ההיסטוריונים, אבל ההיסטוריה של ההיסטוריונים נעשית משעממת בשניה שיוצאים מגילמן. מה עושים? רובנו חווים את ההיסטוריה בגרסה ה"עממית" שלה: מה שאנחנו יודעים זה מה שסופרים, עיתונאים, במאים, מפיקים ושחקנים החליטו לספר לנו. בדרך כלל אנשי המקצוע ומספרי הסיפורים מתעלמים אלה מאלה. אבל לא תמיד. באירוע הסיכום של השנה, אנשי בית הספר להיסטוריה מפסיקים לרגע לעקם את האף ומתייחסים לגרסה הלא-אקדמית של ההיסטוריה. מה נכון ומה לא? מה מעצבן (היסטוריונים) ומה לא? מה מצחיק ומה לא? אביעד קליינברג ידבר על הברית החדשה על פי "חיי בריאן", אייל נווה על החלום האמריקני על פי "הספר הירוק", מירי שפר-מוסנזון תסביר למה טלנובלות תורכיות מדברות אלינו ומאיר שחר ידבר על סרטי אמנויות לחימה סיניים בלי להרים יד על אף אחד.

אנחנו נהיה שם. הצטרפו אלינו.

אביעד

בתכנית:

17:30 תחילת אירוע

18:00 אריאל דוד, ידיד ביה"ס - ברכות

פרופ' אביעד קליינברג – יותר מצחיק מהמקור: פירוש "מונטי פייטון" לברית החדשה

פרופ' מירי שפר-מוסינזון –"המאה המופלאה": היסטוריה עוסמאנית והמאה ה- 16 בין אולם ההרצאות לאולפן הטלוויזיה

פרופ' אייל נווה – ״הספר הירוק״ - בין הגזענות של אז לגזענות של היום

פרופ' מאיר שחר –"נמר דרקון"  והקולנוע הסיני של אמנויות הלחימה