החוג להיסטוריה מחדש את פני תוכנית התואר השני

התכנית המחודשת של התואר השני בחוג להיסטוריה כללית

לקראת שנת הלימודים תשע"ח חידש החוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב את תוכנית לימודי התואר שני ומציע לכם ולכן לשקול לימודים כדי לעדכן, להרחיב ולהעמיק את הידע ההיסטורי. כל לימודי התואר השני נערכים במסגרת כיתות סמינר לא-גדולות ובאווירה של דיון מפרה.

במסגרת רענון תוכנית הלימודים ריכזנו מספר משמעותי של סמינריונים בשני ימים בשבוע – שלישי ורביעי, כך שניתן יהיה להשלים את כל מיכסת הקורסים הדרושים לקבלת תואר שני עיוני (ללא הגשת תזה) במהלך שנתיים בהגעה לאוניברסיטה ליום וחצי מרוכזים בלבד.

התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון בלימודים היסטוריים בכל האוניברסיטאות והמכללות המוכרות, בעלי ממוצע 85 ומעלה. בוגרי תואר ראשון במקצועות אחרים ומי שלא עומדים בממוצע הסף יכולים לערוך לימודי השלמה רלבנטיים מתוך לימודי התואר הראשון.

אנחנו מזמינים\ות אתכם לשקול להצטרף ללימודים. השנה אנחנו מקדימים לפרסם רשימה (לא סופית) של הסמינריונים, שריוצעו בשנת הלימודים הבאה לתלמידי ותלמידות התואר השני, מרוכזים בימי שלישי ורביעי:

מעבדות מחקר שנתיות:

• ד"ר עמוס נדן,ד"ר יובל גדות: איכרים בעבר- מבט על חברה וכלכלה מקומית
  • פרופ' איריס רחמימוב ,ד"ר עינת קלפטר: יחידי סגולה- הגדרה, הבניה,תצוגה פומבית
  • פרופ' חררדו לייבנר,ד"ר יאלי השש: המעבדה להיסטוריה שבע"פ- החיים תחת דיכוי בארצות מתפתחות

סמסטר א

• ד"ר דומניקו אגוסטיני: רומא ואיראן הססאנית-יחסים פוליטיים,תרבותיים, ודתיים
  • ד"ר דומניקו אגוסטיני: תופת, מאפוס של גילגמש לקומדיה אלוהית של דנטה
  • פרופ' נדין קופרטי-צור:: הפלאי והמפלצתי בצרפת הטרום מודרנית
  • פרופ' תמר הרציג: עידן המרות הדת
  • ד"ר ורה קפלן: לשרוד את המהפכה
  • ד"ר מיכל שפירא: היסטוריה של מיניות,מגדר ולהט"ביות באירופה המודרנית
  • פרופ' סילבי הוניגמן: הדינמיקה הדתית באגן המזרחי של הים התיכון, בתקופה ההלינסטית
  • פרופ' רחל צלניק-אברמוביץ: סיבה ותכלית בהסיטוריוגרפיה היוונית
  • פרופ' בן עמוס אבנר: אוהבים אותך מולדת: חינוך פטריוטי בעת החדשה(שנתי)

סמסטר ב

• פרופ'  יעקב רז,פרופ' אביעד קליינברג: מיסטיקה מזרח-מערב
  • פרופ' יגאל חלפין: תפנית ויזואלית בחקר ההיסטוריה
  • פרופ'  בלהה מלמן: בעיניים מערביות: אימפריאליזם,פוליטיקה ותרבות 1750-1950
  • ד"ר אמיר טייכר: רופאים,חיידקים ופלדה: פרקים בהיסטוריה שבע"פ של הרפואה המערבית
  • ד"ר אורי פרויס: "אמריקה שלנו": פואטיקה ופוליטיקה
  • ד"ר עודד רבינוביץ: המהפכה הצרפתית,עם טקסטים בצרפתית

ניתן כמובן להירשם למספר קורסים היסטוריים נוספים בתחומי ההיסטוריה של המזרח התיכון, ההיסטוריה של עם ישראל ולימודי מזרח אסיה.

על פי תכנית הלימודים המחודשת, לאחר שנת הלימודים הראשונה ועל סמך ציונים ומידת התאמה, יוכלו המעוניינים להגיש בקשה להתקבל למסלול הלימודים המחקרי, הכולל הגשת תזה. גם בשנה השנייה רוב הקורסים של התואר שני, בשני המסלולים (המחקרי עם תזה והעיוני ללא תזה), יתקיימו בימים המרוכזים, שלישי ורביעי.

למידע נוסף ניתן לפנות למזכירות החוג להיסטוריה כללית:

michall@tauex.tau.ac.ilyardenal@tauex.tau.ac.il