תפיסות מתחרות של האלוהים: פילוסופים ומקובלים בימי הביניים

12 במרץ 2019, 16:00

בתשלום

המחלוקת התיאולוגית המקפת והיסודית ביותר בימי הביניים, זו הממשיכה לעצב טיפוסי יסוד של דתיות יהודית עד לזמן הזה, היא זו שבין פילוסופים ומקובלים. בהרצאה נבקש להבין את המחלוקת כמחלוקת יסוד בשאלה איך לחשוב את האלוהים ואיך לדמיין אותו? האם רציונאליות ומיסטיקה או לוגוס ומיתוס הן קטיגוריות פוריות להבנת מחלוקת יסוד זו בדתיות יהודית.

פרופ' מנחם לורברבוים הוא פרופסור לפילוסופיה, משורר והוגה דעות, העוסק בהגות ימי הביניים ובפילוסופיה פוליטית. הוא מלמד בחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד באוניברסיטת תל-אביב, בעבר עמד בראש בית הספר לפילוסופיה, ומכהן כעת כסגן הדקאן בפקולטה למדעי הרוח. בין ספריו:

Politics and the limits of law: secularizing the political in medieval Jewish thought, Stanford

University Press, ‪ 2001

נוצחנו בנעימותו: תורת האלוהות כפואטיקה ביצירה היהודית האנדלוסיתמכון בן-צבי לחקר קהילות ישראל במזרח, תשע"א

את פניך אבקשהוצאת כרמלאוניברסיטת בר-אילן ומכון שלום הרטמן 2019

וספרי השירה: בכפר הזה (תשס"ב), ואחר האש (תשס"ד), מגעים, מראות: שירים (תשס"ו), הוצאת כרמל.

יום ג', 12/3/19, ה' באדר ב' תשע"ט, בנין גילמן, קומה 2, אולם 223 בשעה 16:00