• ראשי
  • אודות החוג

החוג להיסטוריה מתמקד בתולדותיה של תרבות המערב באזורי התהוותה ותחומי התפשטותה החל מן העת העתיקה, דרך ימי הביניים, העת החדשה המוקדמת, התקופה המודרנית (מאות 19 ו- 20) ועד להיסטוריה בת זמננו.

הדגש בתוכנית הלימודים הוא על ההיסטוריה אירופית, אך בתקופות שונות מתרחבת היריעה ונלמדות היסטוריות שכוללות אזורים גיאוגרפיים שונים (איראן הטרום-אסלאמית, התרבות ההלניסטית ברחבי הים התיכון, ביזנטיון, האמריקות והעולם האטלנטי, רוסיה החל מהמאה ה- 19, האימפריאליזם האירופי בעולם, ארה"ב ואמריקה הלטינית במאות ה- 19 וה- 20.

אנחנו גם מעודדים ללמוד משהו מההיסטוריות הנלמדות בחוגים השותפים שלנו: היסטוריה של המזה"ת ואפריקה והחוג ללימודי מזרח אסיה.

הלימודים מחולקים לארבע תקופות עיקריות:

1.  העת העתיקה

2. ימי הביניים