• ראשי
  • אודות התוכנית

התוכנית פועלת בשיתוף עם המחלקה ללימודים רב-תחומיים באוניברסיטת בן גוריון בנגב. התוכנית נפתחה בשנת הלימודים תשע"ח, 2018-2017.

התוכנית החדשה חובקת כאלף שנים של תרבות ערבית-יהודית, ועוסקת בשאלות הנוגעות בשפה, בספרות, בהיסטוריה ובפילוסופיה. שאלות אלו נוגעות בתרבותם ויצירתם של יהודים וערבים בארצות האסלאם באלף השנים האחרונות, אך גם דנה בנושאים אקוטיים עכשוויים: משאלות על הזהות והיצירה המזרחית ועד הספרות הפלסטינית בישראל.

לצד חדשנותה הדיסציפלינרית מבקשת התוכנית להציע גם מערך תיאורטי ומתודולוגי חדשני המשיב באופן רב-ערכי לשאלות מרכזיות במדעי הרוח בישראל: שאלת החילון והדיאלקטיקה של המסורת, הזיקות בין יהדות לאסלאם, ביקורת האוריינטליזם והיחסים עם תרבות המערב, הזיקות בין עברית לערבית ועוד.

הלימודים בתכנית מתנהלים במסגרת דו-חוגית, לצד לימודים לתואר ראשון בחוג נוסף (מגמות ותכניות אחרות של החוג לספרות יכולות להיות "חוג נוסף" כזה, וכן כל חוג אחר בפקולטה למדעי הרוח, או בפקולטה אחרת באוניברסיטת תל-אביב).

היקף הלימודים לתואר ראשון בתוכנית ללימודי תרבות ערבית-יהודית הבין-אוניברסיטאית, בתוך מסגרת דו-חוגית, הוא 60 ש"ס.