מסגרת ההוראה והמחקר של בית הספר למדעי התרבות

בית הספר למדעי התרבות  ע"ש שירלי ולזלי פורטר משמש מסגרת למחקר ולהוראה רב-תחומית  במקצועות הספרות, חקר התרבות, המגדר והתרגום  באוניברסיטת תל אביב ומהווה מסגרת-על ללימודי התואר השלישי במקצועות אלה.

בית הספר מהווה גם מצע לגידולם של גופי ידע חדשים, השוואתיים, בחקר הספרות והתרבות. הוא מזמן את עמיתיו – מרצים, עמיתים ותלמידי מחקר, להשתתף בעיצובה של השקפת עולם, ובה מתבטאת גם דעת מקום. שאלת התרבות מנוסחת בבית הספר בנוסח רב-לשוני ובין-תחומי, מתוך השגחה מיוחדת בהקשריה המקומיים של שאלת ספרות-העולם, בין מערב למזרח.

במסגרת פעילותו מאגד  בית הספר את פעילות חוגי הספרות וחקר התרבות, מקיים  סדנאות מחקר וכנסים מדעיים ומלווה את תלמידי המחקר בכל שלבי עבודתם.

בית הספר כולל  בתוכו את הפעילות המחקרית של החוגים הבאים: אנגלית ולימודים אמריקנים, ערבית ואסלם, לימודי תרבות צרפת, לימודים קלאסיים, ספרות, לימודי ערבית-יהודית, יידיש, מגדר, התכנית למחקר התרבות, והתכנית למחקר תרבות הילד והנוער.

פירוט לגבי החוגים ניתן למצוא בקישור הבא.

בית הספר למדעי התרבות משמש כפלטפורמה למחקר רב-תחומי  ומקיים במסגרת זו סמינר מחקר שנתי, קבוצות קריאה וסדנאות מחקר – ובהן סדנת דוקטורנטים.

סמינר מחקר שנתי – בית הספר למדעי התרבות

סמינר המחקר של בית הספר למדעי התרבות הוא סמינר שנתי המשמש  כבמה רב-תחומית לבירור של שאלות  בסוגיות תרבותיות וספרותיות מגוונות. במסגרת הסמינר מתארחים חוקרים וחוקרות מן הארץ ומן העולם, הרצאותיהם מאירות שאלות מרכזיות בחקר התרבות והספרות. סמינר המחקר פתוח לעמיתיו, לתלמידי המחקר בבית הספר (תארים שני ושלישי).

ההשתתפות בסמינר זה היא חובה לכל תלמידי התואר השלישי בבית הספר. הסמינר הינו שנתי ומקנה זכות של 4 נקודות אקדמיות.

תלמידי ותלמידות בית הספר מוזמנים להשתתף בסמינר במהלך כל שנות לימודיהם. על כל תלמיד ותלמידה להיות רשומים לסמינר ולהשתתף בו לפחות למשך שנה אחת. לתלמידים בעלי מלגות ההשתתפות בסמינר המחקר היא בבחינת חובה.

לצד סמינר המחקר מקיים בית הספר סדנאות לתלמידי תואר שני ושלישי. סדנת הדוקטורנטים  משמשת כבמה לחוקרים צעירים הנמצאים בשלבים מתקדמים של מחקרם, ומאפשרת להם להציג את עבודתם, לצד ניתוח מתודולוגי ותיאורטי הקושר את עבודתם עם תחומי המחקר בבית הספר.

הרשמה ותנאי קבלה

בית הספר למדעי התרבות מזמין מועמדים ללימודי תואר שלישי – תלמידים מצטיינים המעוניינים להתמחות בתכניות המחקר והלימוד בבית הספר, במקצועות הספרות, חקר התרבות ולימודי המגדר.

פירוט לגבי תנאי הקבלה ניתן למצוא תחת הנחיות הוועדה היחידתית לתלמידי המחקר בבית הספר למדעי התרבות והנחיות לרישום תלמיד חדש

חובת תלמידי התואר השלישי ( החל מסמסטר ב' תש"ף):

תלמידי התואר השלישי ידרשו למניין של 16 ש"ס מלימודי התואר השני:

8 ש"ס - סמינרים של תואר שני בציון 80 ומעלה בכל קורס

4 ש"ס – סמינר  מחקר בית ספרי (השתתפות פעילה, ללא ציון)

4 ש"ס - קורס חובה בהתאם להנחיית ראש בית הספר (פרטים במזכירות

הצעת מחקר (יש להגיש את הצעת המחקר עד שנה מתאריך הקבלה לשלב א')

עבודת מחקר (זמן התקן להגשת עבודת המחקר כחמש שנים מתאריך הקבלה לשלב א'