תנאי קבלה ומהלך הלימודים

תנאי קבלה ללימודי תואר שלישי (החל מסמסטר ב' תש"ף(

הוועדה היחידתית תדון בקבלת תלמידים חדשים לתואר שלישי בבית הספר. הוועדה תבחן את תיקי המועמדים  תחליט על התאמתם ותמליץ לפי הצורך על תכניות השלמה לצד תכנית הלימודים הכללית בבית הספר למדעי התרבות.

 

מי יכול להתקבל?

  • מועמדים/ות מצטיינים/ות בעלי/ות תואר שני, שסיימו את חוק לימודיהם ן במקצועות הספרות, מחקר התרבות,  אנגלית ולימודים אמריקנים, ערבית, צרפתית, לימודים קלאסיים, מגדרסוציולוגיה באוניברסיטה מוכרת בציון  85 לפחות, עם ציון עבודת הגמר תזת (MA 85 לפחות, מוזמנים/ות להגיש מועמדותם/ן ללימודי תואר שלישי,שלב א',  בבית הספר למדעי התרבות.

 

  • מי שהוא בעל תואר "מוסמך האוניברסיטה" מאוניברסיטה מוכרת וציונו המשוקלל הוא 85 לפחות ולא הגיש עבודת גמר במסגרת לימודיו, יוכל להתקבל כמועמד לתלמיד מחקר (סימול 60)  ובתנאי שמצא מנחה.
  • על מנת לעבור שלב יהיה על התלמיד להשיג ציון של 85 ומעלה בעבודת התזה.

 

  • מי שהוא בעל תואר"מוסמך האוניברסיטה" ובעל תזה בציון של 85 ומעלה וציונו המשוקלל הוא 85 לפחות  אך לא בחוגים השייכים לבית הספר למדעי התרבות ,יוכל להתקבל כמועמד לתלמיד מחקר (סימול 60) 

        ובתנאי שמצא מנחה. המועמד יתבקש לתכנית לימודי השלמה ​)קורסים)   שתקבע על ידי המנחה העתידי ותאושר ע"י ראש בית הספר והוועדה הבית ספרית.

 

  • תלמידי מחקר במסלול הישיר - מי שהוא תלמיד תואר שני במסלול העיוני, בשנת לימודיו הראשונה (לא חרג מתקופה של שלושה סמסטרים) בעל ממוצע של 90 ומעלה בכל קורס, השלים 20 ש"ס, מתוכם שתי עבודות סמינר בציון של 90 ומעלה וקיבל הסכמה בכתב מחבר סגל, בדרגה של מרצה בכיר ומעלה סבמסלול הרגיל, לשמש לו מנחה. לא ניתן להתקבל למסלול הישיר ללא מנחה. 

שימו לב: המעבר למסלול הישיר ניתן לביצוע עד ארבעה סמסטרים (כולל סמסטר קיץ) בתוך לימודי התואר השני, כולל התקופה של לימודי הצבירה. אם המועמד עובר את ארבעת הסמסטרים הוא לא יוכל להגיש מועמדות למסלול ישיר. מסלול זה איננו רלוונטי עבור תלמידים שמושכים את התואר השני מעבר לארבעה סמסטרים.

הערה: הועדה רשאית להמליץ על קבלת תלמידים במעמד על תנאי, אם אינם עומדים בתנאי הקבלה לתואר שלישי. הוועדה תוכל להציע קבלה על תנאי )סימול 60) של מועמדים שאינם בעלי ציון 85 לפחות ולהציע תכניות השלמה,  הכוללות סמינרים ולהמליץ על הנחייה אישית וכתיבת עבודה השקולה לעבודת גמר לתואר שני.

 

מציאת מנחה פוטנציאלי - המנחה חייב להיות חבר סגל בכיר מאחת המחלקות שלנו (ספרות, אנגלית, ספרות צרפתית, ספרות ערבית, לימודי מגדר, לימודים קלאסיים וחקר התרבות).

אנו ממליצים לעיין באתר האינטרנט של בית הספר שלנו או באתר המחלקה הרלוונטית ולשלוח מייל קצר לחברי הסגל הרלוונטיים בהתאם למחקר העתידי שלך.

עליך לחפש מנחה שתחומי המחקר שלו תואמים לשאלת המחקר שברצונך לבחון.

בפנייה למרצה, מומלץ לצרף קורות חיים, הצהרת מחקר קצרה (מהם תחומי המחקר שמעניינים אתכם, מהו הקורפוס שאתם מעוניינים לחקור, באילו הקשרים...) ורשומות אקדמיות.

חבר סגל בגמלאות רשאי להנחות לתואר שלישי בתנאי שההנחיה היא משותפת עם איש סגל פעיל במערכת. (בדרגת מרצה בכיר ומעלה במסלול הרגיל) 

 

על המועמדים/ות להעביר (במייל) למזכירות ביה"ס תיק מועמדות. על תיק המועמדות לכלול:

  1. מכתב מלווה אישי (הצגה עצמית ותיאור שאלת המחקר העתידית) ובו תיאור של מסלול הלימודים וההתמחות, וציון של תחומי עניין ודעת )עמוד אחד).
  2.  הצהרת מחקר ובה פירוט ומיקוד של תחומי ונושאי מחקר אפשריים לתואר שלישי. על התלמידים/ות לציין את שמותיהם/ן של מנחים/מנחות פוטנציאליים מקרב מורי בית הספר למדעי התרבות ולציין את קשריהם עמם ואת הזיקה לתחומי עבודתם )אורך המכתב כעמוד אחד(.
  3. טופס רישום לתלמיד חדש חתום על ידי המנחה הפוטנציאלי.          
  4. גליונות ציונים ותעודת זכאות של תואר ראשון ושני- מסמכים מקוריים (אין צורך אם למדת באוניברסיטת תל אביב) 
  5. דוגמת כתיבה-   פרק מהתזה או עבודה סמינריונית
  6. קורות חיים 
  7. שלוש המלצות אקדמיות (אחת מהן מטעם המנחה המיועד הכוללת הסכמה להנחיה לדוקטורט)
  8. צילום תעודת זהות כולל הספח
  9. הצהרת ניגוד עניינים של המועמד והמנחה העתידי.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>