מבנה הלימודים במסלול החד-חוגי

הלימודים במסלול החד-חוגי כוללים 110 ש"ס. ניתן לעבור למסלול זה בתום שנה א', לאחר השלמה של שנת לימודים מלאה בחוג לספרות במסלול הדו-חוגי (כ-20 ש"ס בכל חוג) בשני החוגים בציון 80 לפחות. במקרה זה יוכלו להיחשב במניין 110 השעות עד 20 ש"ס מלימודי החוג האחר שנלמדו בשנה א'.

מבנה הלימודים במסלול זה: (א) לימודי ליבה; (ב) מגמת בסיס (הסבר להלן); (ג) לימודי הרחבה.

הבוחרים במסלול החד-חוגי ילמדו את לימודי הליבה של החוג (24 ש"ס), ויהיה עליהם למלא את כל החובות של "מגמת הבסיס" ואת החובות של "לימודי ההרחבה" (הסבר להלן).

כמגמת בסיס ייחשבו אחת מן המגמות או התכניות הבאות של החוג, לפי המפורט בסעיף "מבנה הלימודים במסלול הדו-חוגי": מגמת ספרות עברית (32 ש"ס); מגמת תורת הספרות וספרות כללית (32 ש"ס); התכנית לכתיבה יוצרת (40 ש"ס); התכנית לתרגום ספרות (40 ש"ס).

מניין 110 השעות יושלם בלימודי ההרחבה, כמתואר להלן.

ציון גמר: הציון ייקבע לפי השקלול הבא: ממוצע העבודות הסמינריוניות - 20%;
ממוצע משוקלל של הקורסים האחרים - 80%.


לימודי ההרחבה

לימודי ההרחבה ייבחרו לפי העקרונות הבאים:

1. מי שבחרו כמגמת בסיס את מגמת תורת הספרות וספרות כללית, או את מגמת ספרות עברית, יוכלו להוסיף לבחור ממגמה זו, אך יבחרו לפחות 12 ש"ס מן המגמה האחרת, מתוכן לפחות 4 ש"ס באחד מקורסי המבואות. בסך-הכל ילמדו הבוחרים במגמות אלה לימודי הרחבה בהיקף של 54 ש"ס.

2. מי שבחרו כמגמת בסיס את התכנית לכתיבה יוצרת, או את התכנית לתרגום ספרות, יבחרו את יתרת השעות שלהם (46 ש"ס) מן המגמה לספרות עברית ומן המגמה לתורת הספרות וספרות כללית, וישמרו במידת האפשר על חלוקה שווה של מספר הקורסים בין שתי המגמות הללו.
במסגרת לימודי ההרחבה יילמדו המבואות הבאים: תלמידי התכנית לכתיבה יוצרת כמגמת בסיס במסלול השירה ישלימו את הקורס "מבוא לשירה העברית החדשה" ממגמת הספרות העברית וקורס מבואי אחד מן המגמה לתורת הספרות וספרות כללית. תלמידי התכנית לכתיבה יוצרת כמגמת בסיס במסלול הפרוזה ישלימו את הקורס המבואי הנוסף בפרוזה מן המגמה לספרות עברית וקורס מבואי אחד מן המגמה לתורת הספרות וספרות כללית. תלמידי התכנית לתרגום ספרות כמגמת בסיס ילמדו קורס מבואי נוסף מן המגמה לתורת הספרות וספרות כללית וכן את אחד מקורסי המבוא של המגמה לספרות עברית. יתרת השעות יחולקו כמידת האפשר בין שתי המגמות, בקורסי בחירה וסמינריונים לפי בחירת התלמיד.


3. במסגרת לימודי ההרחבה יהיה ניתן לכלול עד 20 ש"ס מלימודי חוג אחר או חוגים אחרים באוניברסיטה. במסגרת שעות אלו יכללו כל השעות שנלמדו בחוג האחר בשנה הראשונה ללימודים.

עבודות סמינריוניות: בנוסף לשני הסמינריונים הכלולים בחובות של מגמת הבסיס (שבאחד מהם יש להגיש עבודה סמינריונית ובשני יש להגיש רפרט), יבחרו תלמידי המסלול החד-חוגי עוד סמינריון אחד, ויגישו בו עבודה סמינריונית. בסך-הכל יכתבו איפוא תלמידי המסלול החד-חוגי 2 עבודות סמינריוניות, ועבודת רפרט אחת. את העבודה הסמינריונית השניה אפשר לכתוב במסגרת סמינריון של מגמת הבסיס; אם העבודה נכתבת במסגרת סמינריון מלימודי ההרחבה מומלץ לנסות להתאימו לכלל הידע שנצבר בלימודי ההרחבה ביחד עם הלימודים במסגרת מגמת הבסיס.
ידיעון הפקולטה למדעי הרוח