פורום רובין

12 בנובמבר 2019, 14:15
בניין גילמן, אולם 449
ללא תשלום

הנך מוזמן/ת למפגש של פורום רובין ולהרצאה בנושא:

בין רפואה לספרות: על ייצוגי מחלת האהבה בספרד של העת החדשה המוקדמת

ד"ר אור חסון

פוסט דוקטורט ע"ש ארנולד, בית הספר להיסטוריה

בהרצאה אתחקה אחר הדיאלוג בין כתיבה רפואית על מחלת האהבה ולבין ייצוגיה הספרותיים במרחב האיברי של ימי הביניים המאוחרים והעת החדשה המוקדמת. במוקד ההרצאה יעמוד סיפור אנטיוכוס וסטרטוניקה, ששורשיו בעת העתיקה ואשר מגולל, בגרסאות שונות, את קורות מחלתו של נסיך המתאהב באמו החורגת, ואשר חייו ניצלים הודות לאבחון מדויק והתערבותו של רופא החצר. דרך בחינה של גלגוליו הספרדיים של הסיפור ועיון בנסיונות המדעיים לנכס אותו לטובת אג׳נדות תיאורטיות וקליניות, אעמוד על מורכבות הקשרים בין הספרות לרפואה בת-הזמן ועל תפקידם של סיפורים פופולריים בעיצוב נרטיביים רפואיים בעת החדשה המוקדמת.

המפגש יתקיים ביום שלישי, ה-12 בנובמבר 2019, התכנסות בשעה 00:14 בחדר 449 בבנין גילמן.