אודות היחידה למחקר התרבות

מה גורם לנו להעדיף סגנון חיים מסוים? איך אנחנו מתאהבים, ואיך אנחנו כועסים? מה משמעות החפצים בחיינו? איך אנחנו בוחרים מקצוע, מקום מגורים, חיי משפחה, תזונה, דעות? מה יחסנו לסביבה הטבעית ואיך זה מתבטא בחיינו בפועל? איך נוצרים ומתקבלים חידושים ומתי אנחנו נוטים לשמרנות? איך כל אלה מבחינים בין קבוצות שונות ומועברים ביניהן, ואיך הם מעצבים את מסלול חיי הפרט? הגיוון שנוצר בתרבות, דרכי התפשטותה והשתנותה, מעברי האפשרויות בין קבוצות שונות והמאבקים על יצירת אפשרויות שונות או חדשות והאופן בו הפרט משפיע ומושפע מהתרבות – אלה הן השאלות הבסיסיות שיישאלו ביחידה למחקר התרבות במתכונתה החדשה.

בצד הלימודים התאורטיים יתמקדו הלימודים בתחומי מחקר ייחודיים כמו תרבות מקומית, ערבית-יהודית, יחסים בין-דוריים, יחסי אדם-חיה בתרבות, הגירה ומגעים בין תרבויות, חקר הרגשות, יצירה וביטויים תרבותיים בספרות, אמנות, קולנוע ותקשורת, תרבות חומרית, עדויות, תיעוד והיסטוריה שבעל פה.

בשנת הלימודים תשפ"ג הצטרף ליחידה מסלול לימודים במחקר תרבות הילד והנוער, מסלול לימודים ומחקר ייחודי שפועל באוניברסיטת תל אביב במשך יותר מעשור. במסגרת הלימודים במסלול זה נלמד לבחון מקרוב את ההיסטוריה הארוכה של הילדות ואת השפעות העידן המודרני על כל היבטי החיים של הילדים ובני הנוער, לחקור את הילדות ומקומה בחברה ובתרבות, ולהכיר  את יחסי הדורות ואת השיח הבין דורי המתקיים בין היתר בספרי הלימוד, בספרות בעיתונות לילדים ולנוער, בטלוויזיה וברשת.

הקורסים של המסלול עוסקים במגוון נושאים: המוסדות שמסדירים את הילדות, ילדים בהגירה, רגשות של ילדים, עיתונות וספרות ילדים, הקשר בין ילדות וטבע, ילדות ומגדר בחשיבה הפסיכואנליטית, קולות של ילדים בתרבות, היסטוריות של ילדים במזרח ובמערב, חתרנות בתרבות הילד ועוד.

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>