דבר הדקאנית
שלום וברוכים הבאים לאתר הפקולטה למדעי הרוח,
הפקולטה למדעי הרוח היא מהפקולטות הגדולות והמובילות בארץ ובעולם במובנים רבים. היא מורכבת מחמישה בתי ספר בהם נלמדים ונחקרים תחומי הדעת בעלי העושר האינטלקטואלי ההכרחי לקיומה של החברה: בית הספר לפילוסופיה, בלשנות ולימודי מדע, בית הספר למדעי היהדות ולארכיאולוגיה, בית הספר להיסטוריה, בית הספר למדעי התרבות ובית הספר לחינוך. בתי הספר כוללים חוגים שונים ובהם תוכניות לימוד לתואר ראשון, שני ושלישי, תוכנית ללימודים מתקדים, ותוכניות לימודים בין לאומיות ובין- תחומיות. כמו כן פועלים בפקולטה מכונים ומרכזי מחקר רבים, המקדמים ומעשירים גם הם את הידע ואת התרבות האקדמית. הפקולטה מובילה בקמפוס במספר תלמידי המחקר שלה, הזוכים להדרכה אישית וקבוצתית ומעורבים ביצירה אקדמית מיטיבה.
ערכי המצוינות והחדשנות, המגוון והדאגה, המעורבות והיזמות מנחים את חיי הקהילה התוססת שלנו. המצוינות האקדמית, על גווניה הרבים, מנחה את החוקרים והמורים של הפקולטה הנמצאים בחזית תחומי המחקר. עבודותיהם מתפרסמות בספרים ובמאמרים רבים, ואנו גאים במספר הרב של זוכי פרסים מכובדים, בכללם פרס ישראל, ובזכייה בקרנות מחקר חשובות של החוקרות והחוקרים שלנו.
מגוון הקורסים המוצעים בפקולטה הוא גדול ושייך לתחומים רבים. תכירו את תולדות רוח האדם, את הגותו ואת הטקסטים המרכזיים שנוצרו במרוצת הדורות בהקשרים היסטוריים ותרבותיים שונים. תלמדו על דתות, שפות ותרבויות, קרובות ורחוקות, עתיקות וחדשות. תחקרו שיטות לימוד, הוראה והתפתחות בהקשרים תרבותיים וחברתיים שונים.
הלימודים בפקולטה למדעי הרוח נעשים במגוון שיטות הוראה ולמידה. למידה והדרכה אישית ובקבוצות קטנות, קבוצות למידה ומחקר, הוראה מקוונת והוראה היברידית, למידה משלבת עשייה ולמידה באמצעות פרויקטים וסיורים. תהליכי למידה עשירים אלה יאפשרו לכם להכיר ולהבין את המושגים והסיפורים המרכיבים את מהות ההוויה האנושית ואת העולם בו אנו חיים.
הלימודים כוללים גם פתוח של מיומנויות חיוניות המתמקדות במציאת ידע, ניתוחו באופן ביקורתי, העברתו ויצירת ידע חדש. מיומנויות של הוראה והדרכה, עבודה בצוות, יצירת רעיונות ופרויקטים חדשים וניהולם במערכות חברתיות שונות. ידע זה מהווה תשתית חיונית להתמודדות עם האתגרים האישיים, המשפחתיים, הקהילתיים והחברתיים בפניהם אנו ניצבים. בוגרי הפקולטה, לפיכך, הם אלה העשויים להשפיע באופן משמעותי על התפתחות החברה, השפה, דרכי החשיבה, ההוראה והלמידה ועל הערכים המעצבים את חיינו.
אנו רואים חשיבות רבה בגיוון תחומי המחקר והוראה, ובמגוון האנושי בקרב הסטודנטים, הסגל האקדמי והמנהלי היוצרים את קהילת הפקולטה למדעי הרוח. לפיכך, אנו גם שוקדים על פיתוח וקידום תרבות של דאגה והכלה למגוון הצרכים של חברי קהילת הפקולטה.
אנו נמצאים בעיצומה של תקופה מאתגרת מבחינות רבות. השסעים החברתיים מאיימים על חוסנה של החברה הישראלית, ומגבירים את פגיעותם של אוכלוסיות מוחלשות רבות, משבר האקלים מחריף ומאיים על עתידינו. המגוון האנושי של חברי קהילת הפקולטה מזמן לכן.ם הזדמנות להכיר ולהתחבר עם אנשים מקבוצות חברתיות שונות. אנו מעודדים אתכם לפתח חברויות חדשות, להכיר את העושר התרבותי של החברה הישראלית, ולהיות רגישים במיוחדת כלפי אלה השונים מכם וזקוקים לכם. קורס ייחודי על משבר האקלים מזוויות הומניסטיות שונות פותח על ידי צוות של חוקרי הפקולטה. אנו מעודדים אתכם להשתתף בו , לפתח ולשכלל תרבות של דאגה לטבע ולסביבה, ולהיות מעורבים בפעילויות השונות המתקיימות במסגרת הפקולטה בנושא משבר האקלים.
אני בטוחה כי בעבודה משותפת ובתקשורת פתוחה ובונה נצליח לקיים שנת לימודים ומחקר איכותיים, ונספק מסגרת אקדמית וחברתית תומכת ומכילה.
אני מאחלת לכל חברי קהילת הפקולטה יצירה ולימוד משמעותיים, מחקר פורה ומעורבות ופעילות משמעותית לביסוסה של הדמוקרטיה הישראלית לטיפוחה של חברה טובה יותר.
בברכת בשורות טובות ובריאות איתנה לכולנו.
מכתב לקהילת הפקולטה למדעי הרווח לרגל שנה"ל תשפ"ה
פרופ' רחל גלי צינמון
דקאנית הפקולטה למדעי הרוח