אודות התכנית "אסיה בת-זמננו"

אודות התכנית "אסיה בת-זמננו"

התכנית "אסיה בת-זמננו" היא מסגרת ייחודית לתואר שני לבכירים בחוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב.
 

במזרח אסיה שוכנות ציביליזציות גדולות ומפוארות. ציביליזציות אלו הנחילו לנו אוצרות רוח שאין להן שיעור בכל אחד ואחד מתחומי היצירה האנושית: ספרות ופילוסופיה, מדע ואומנות, סיפורת ושירה, ציור ומוזיקה, רפואה וארכיטקטורה, ועוד ועוד. ההיסטוריה של ציביליזציות כבירות אלה - על מאות מיליוני תושביהן - חיונית להבנת ההיסטוריה האנושית. יתר על כן ציביליזציות אלה - ששורשיהן, בעבר העתיק - הולכות ותופסות מקום חשוב יותר ויותר בעולם המודרני. מבחינה תרבותית, כלכלית, פוליטית, וצבאית שלוש הציביליזציות האלה תופסות מקום מרכזי בקהילה הגלובלית המודרנית. רבים הם החוקרים הסבורים כי מרכז הכובד של הכלכלה העולמית עתיד לעבור בשנים הקרובות מארצות הברית ואירופה למזרח אסיה.

 

מטרת התכנית הינה להקנות לתלמידים ידע והבנה מעמיקים במימדים שונים של אסיה בת זמננו. בוגרי התכנית ילמדו על ההיסטוריה הקרובה של שלוש תרבויות מרכזיות באסיה - סין, יפן וקוריאה - תוך התמקדות במפגש המתמשך עם המערב ועיצוב המדינה המודרנית בהן במהלך המאה האחרונה. כמו כן, בוגרי התכנית יעסקו בסוגיות הקשורות באספקטים חברתיים, דתיים, פוליטיים, וכלכליים של שלוש תרבויות אלו בכדי להבין טוב יותר מהם האתגרים העומדים בפני תרבויות אלו בימינו אנו.

 

התכנית מיועדת לכל מי שמתעניין בלימודי אסיה בת זמננו והינו בעל תואר ראשון (ב.א.) ממוסד אקדמי מוכר בציון 80 לפחות, ובכלל זה לבעלי תפקידים ניהוליים וביצועיים שתחום עיסוקם קשור או מתמקד באסיה בת זמננו.

 

מאפיינים ייחודיים

התכנית ללימודי התואר השני בלימודי אסיה בת זמננו הינה מסגרת אקדמית ייחודית המבקשת להעניק לבעלי/ות תפקידים בכירים בשירות הציבורי ומחוצה לו, העוסקים/ות בתחומי אסיה או המעוניינים להשתלב בו,חשיפה, הרחבת ידע והיכרות עם התרבויות, כמו גם לגשר בין תיאוריה למעשה באמצעות הקניית ידע תיאורטי וכלי חשיבה וניתוח בתחומי עיסוקם/ןשל התלמידים/ות.

 

התכנית דומה בתכניה ובאופייה לתכנית הלימודים לתואר השני במסלול העיוני בחוג ללימודי מזרח אסיה אך אינה דורשת שפה.

 

ייחודה של התכנית הוא כפול: ראשית, היא מקבצת יחדיו תלמידים/ות המתעניינים מאוד במזרח אסיה וכאלו שלהם/ן ניסיון מעשי והיכרות עם תחומי הלימוד מתוקף עיסוקם/ן בתחום זה בשירות הציבורי ובמגזר העסקי. שנית, התכנית מבוססת על ההנחה כי כל התלמידים/ות המשולבים/ות במסגרתה לומדים/ות תוך כדי אפשרות לשלב לימודים עם עבודה רגילה. בשל כך יתקיימו הלימודים בצורה מרוכזת בסוף שבוע העבודה (ימי חמישי ושישי) לאורך 12 חודשים שיחולקו לשלושה סמסטרים. לתלמידים/ות יוענקו, במידת האפשר, תנאי לימוד נוחים הכוללים ייעוץ אקדמי בכיר וזמין, ליווי מינהלי צמוד, וסיוע בהכנה מראש של תוכניות הלימודים וחומר הקריאה בכל קורס וקורס.

 

עלון התכנית >

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>