סדרת הרצאות על סין מאת ד"ר נועה גראס

19 בדצמבר 2019, 18:00 - 19:30 
בניין גילמן חדר 458 
בתשלום
סדרת הרצאות על סין מאת ד"ר נועה גראס

בניגוד לתנופת הבניה חסרת התקדים המחברת את סין אל שאר חלקי העולם באמצעות תשתיות יבשתיות וימיות, הסמל של סין המסורתית הוא החומה הגדולה. סין נתפסה בעבר כמדינה סכורה מפני העולם אשר נפתחה בכוח הזרוע של המעצמות האימפריאליסטיות במאה ה-19. סדרת הרצאות זו תראה עד כמה תפיסה זו מוטעית תוך התמקדות בבניה ושבירה של חומות מוחשיות ומטאפוריות, ובשאלות של זהות לאומית אתנית ייחודית לעומת רב-תרבותיות וקוסמופוליטיות.

החומות הראשונות- 19/12/19

הרצאה זו תקשור בין בניית החומות הראשונות וראשית גיבושה של זהות אתנית ופוליטית מובחנת בצפון מזרח יבשת אסיה. מי היו ״אנחנו״ ומי ״הם״? מתי נוצרו קווי תרבותיים ואתניים ולאלו צרכים נועדו? במרכז ההרצאה היחסים בין שושלת האן (206 לפנה״ס - 220 לספירה) ובין האימפריה הנוודית הראשונה במזרח אסיה שהציבה בפניה את אתגר העליונות הצבאית המבוססת על חיל פרשים.

 

החומות נפרצות-26/12/19

הרצאה זו תעסוק בהשפעה הזרה העמוקה ביותר על התרבות הסינית בתקופה הפרה-מודרנית: הבודהיזם. בנוסף, נכיר את השושלת הזרה הראשונה ששלטה במרחב הסיני במאה הרביעית והחמישית לספירה ונשווה את ההשפעה שלה על הציוויליזציה הסינית להשפעת פלישות העמים הגרמאניים לתחומי האימפריה הרומית.

 

דרכים במקום חומות-02/01/20

הרצאה זו תסקור תקופות קוסמופוליטיות בתולדות סין דרך ביקור בעיר הקיסרית של שושלת טאנג (618-907) צ׳אנג-אן, ובעיר המסחר הדרומית צ׳ואן-ג׳ואו בתקופת שושלת סונג (960-1279). נלמד על נתבונן בהיבטים החומריים שלה ונחקור את התרבות העירונית והבינלאומית שהתפתחה בה באלף הראשון ותחילת האלף השני לספירה.

חומות תודעתיות-09/01/20

הרצאה זו תדון בתגובת הנגד של האליטה הסינית להשפעות זרות כפי שבאה לידי ביטוי בפילוסופיה, אידאולוגיה לאומית, ומגדר בתקופות של חולשה צבאית ותחת שלטון זר במאות ה10-14.

 

בונים את החומה הגדולה-16/01/20

הרצאה זו תתחקה אחר השיקולים הצבאיים, הפוליטיים והכלכליים שהובילו לשיקום ובנייה של החומה הסינית הגדולה בתקופת שושלת מינג (1368-1644), ותעמוד על הכישלון בהדיפת הכוחות הפולשים שהקימו את השושלת שירשה אותה.

 

 

סוף לחומות? - סין בעולם בשנת2019  - 23/01/20

לפני שנתיים הוכרזה באופן רשמי יוזמת החגורה והדרך שמשמעותה יצירת רשת דרכים יבשתיות וימיות שיחברו בין סין לבין מדינות מרכז אסיה, המזרח התיכון, אפריקה ואירופה. בעידן של פתיחה חסרת תקדים לעולם האם נותרו בסין חומות ומה המורשת של תפיסת הזהות ההאן-סינית בעולם היום?

לקבלת פרטים נוספים

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>