אודות

המכון לחקר רוסיה ומזרח אירופה נוסד בשנת 1971 על ידי אחד מגדולי ההיסטוריונים הישראלים, פרופ' מיכאל קונפינו (1926-2010); בשנת 1990 תרומתו הנדיבה של ג'ק קמינגס, אחד הידידים והתומכים הבולטים של אוניברסיטת תל אביב, אפשרה הרחבה משמעותית של פעילות המכון. במהלך יותר מ-40 שנות קיומו הפך מכון קמינגס למוקד מחקר אודות רוסיה ומזרח-מרכז אירופה באוניברסיטת תל אביב ונעשה חלק בלתי-נפרד מקהילת החוקרים העוסקים בלימודים סלאביים במישור הבין-לאומי. סגל המכון כולל מומחים בהיסטוריה, ספרות ושפות של מרחב תרבותי זה אשר ממנו יצאו האבות המייסדים של מדינת ישראל.

כחלק אינטגרלי מפעילות בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ, המרכז ללימודים אזוריים ע"ש דניאל אברהם והשותפות הבין-אוניברסיטאית ללימודי רוסיה ומזרח אירופה, מכון קמינגס יוזם פרויקטים מחקריים מגוונים ולוקח חלק בארגון כנסים וסדנאות בין-לאומיות. לצד מחויבות למחקר מעולה, אחת ממטרותיו המרכזיות של המכון היא טיפוח כישרונות צעירים. החוקרים הבכירים של המכון מלווים ומדריכים תלמידי מחקר המתמחים בחקר האזור מצעדיהם הראשונים באקדמיה ועד להשלמת הדוקטורט.

כחלק מהקהילה האקדמית הישראלית והבין-לאומית, אנו פתוחים לרעיונות חדשים – אנא צרו אתנו קשר, נשמח לשמוע מכם!

ד"ר ורה קפלן,

ראש מכון קמינגס לחקר רוסיה ומזרח אירופה