על התוכנית

כללי

התוכנית החדשה ללימודי עריכה לשונית בעברית מעניקה לתלמידיה הן הכשרה אקדמית הן הכשרה מעשית המותאמת לשוק העבודה המתעדכן. הסדנאות והקורסים עוסקים בכל סוגי עריכת הטקסט, וסגל המרצים מורכב מאנשי האקדמיה ומאנשי השטח הטובים בתחומם.

לצד הכשרה אקדמית בכללי העברית הנורמטיבית, בסגנונות העברית לתקופותיה ובעריכת טקסטים עיוניים, התוכנית מציעה מגוון של קורסים וסדנאות בנושאים עכשוויים: עריכה עיתונאית בדיגיטל ובפרינט, עריכת פרוזה וספרי ילדים, עריכת תרגום מאנגלית, עריכת תוכן שיווקי ועריכת טקסטים אקדמים.

התוכנית פועלת במסגרת החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית ומעניקה לבוגריה תעודה בעריכה לשונית. המרצים המקצועיים הם אנשי האקדמיה ללשון העברית, חוקרים, עורכים ואנשי תוכן בהוצאות הספרים, בחברות השיווק הדיגיטלי ובאתרי האינטרנט המובילים בארץ.

למורים ללשון העברית בשנת שבתון - הלימודים יוכרו לצורך גמול השתלמות (בכפוף לכללים הנוהגים במשרד החינוך).

תנאי הרישום והקבלה

יתקבלו לתוכנית מועמדים שסיימו את לימודיהם לקראת תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג בציון 80 לפחות.
מי שאינם בעלי תואר בלשון עברית יהיו חייבים בלימודי השלמה בהיקף של 8 ש"ס קודם להשתלבותם בתוכנית. המעבר מלימודי ההשלמה ללימודי התוכנית מותנה בקבלת ציון 80 ומעלה בכל אחד מקורסי ההשלמה.
הקבלה מותנית בתוצאות בחינת מיון ובריאיון אישי. בחינת המיון בודקת את ידיעותיהם של המועמדים בכללי העברית ואת התאמתם לעבודה כעורכים. אין זו בחינה בדקדוק עברי, ואין צורך בהשכלה לשונית אקדמית כדי לעמוד בה.

משך הלימודים

משך הלימודים בתוכנית הוא שנה אחת (שני סמסטרים). אפשר להתחיל את הלימודים בסמסטר א' או בסמסטר ב' לבחירת התלמיד.

מי שאינם בעלי תואר ראשון בלשון העברית יהיו חייבים בלימודי השלמה.
את לימודי ההשלמה אפשר לפרוס על פני שנה אחת. המעבר מלימודי השלמה ללימודי התוכנית מותנה בקבלת ציון 80 ומעלה בכל אחד מקורסי ההשלמה.

היקף הלימודים

היקף הלימודים בתוכנית הוא 28 ש"ס. היקף לימודי ההשלמה למי שנדרש להם הוא 8 ש"ס שאינן במניין שעות התוכנית עצמה.

דרישות הלימודים

• נוכחות פעילה בכל הקורסים והסדנאות.
  • הגשת כל המטלות.
  • ציונים ובחינות – בכל קורס או סדנה ייגשו התלמידים לבחינה סופית או יגישו עבודה מסכמת. הציון הסופי ייקבע על פי שקלול ציוני כלל המטלות.
  • קריאה עצמית של טקסטים מן המקורות הקלאסיים ועמידה בבחינת בקיאות בלשונם של טקסטים אלו. רשימת טקסטים נבחרים שקריאתם נדרשת מופיעה באתר.
  • המעבר מלימודי ההשלמה ללימודי התוכנית מותנה בהשגת הציון 80 ומעלה בכל אחד מהקורסים המרכיבים את לימודי ההשלמה.

ימי הלימודים

ימי הלימודים בתוכנית הם שני ורביעי. לימודי ההשלמה מתפרסים על פני ימות השבוע, בדרך כלל בקבוצות מקבילות שאפשר לבחור ביניהן.
הלימודים היברידיים ומשלבים גם קורסים בזום.

הבהרות ופרטים נוספים ניתן לקבל בפנייה אל מזכירות החוג