אודות

מסלול הלימודים לתואר שני במחקר תרבות הילד והנוער הינו מסלול רב תחומי המקנה לתלמידים תשתית מושגית במחקר תרבות הילד והנוער, וידע על פניה השונים של תרבות זו בהיבטיהם ההיסטוריים, החברתיים והאקטואליים.  למסלול כמה מוקדים: חקר הילדות ומקומה בחברה ובתרבות; היסטוריות של ילדים ובני נוער;  חקר המוסדות הפועלים בחיי הצעירים ואשר משפיעים על עולמם; חקר השיח הבין דורי המתקיים בתרבות, כולל, ספרי לימוד, ספרות ועיתונות לילדים ולנוער וטלוויזיה לילדים; וחקר במות השיח שילדים ובני נוער שותפים פעילים בהן, ובמיוחד המדיה הדיגיטלית.

מסלול הלימודים הזה, המתקיים במסגרת לימודי היחידה למחקר התרבות, הינו יחיד מסוגו בישראל.  מלמדים בו חוקרים בעלי מוניטין במחקר תרבות הילד והנוער, מחלוצי המחקר של התחום בארץ.

התלמידים יכולים לבחור בין שני אפיקי לימוד:

• מחקרי (עם תזה, 28 ש"ס)
  • עיוני (בלא תזה, 36 ש"ס)

הלימודים במסלול המחקרי נותנים מענה לביקוש ההולך וגובר מצד חוקרים המבקשים להתמחות בתחום ולכתוב בו את עבודות הגמר ובהמשך את עבודות הדוקטור שלהם.

הלימודים במסלול העיוני מיועדים לתלמידים המעוניינים להרחיב את השכלתם בתחום, ובהם מי  שעוסקים במגוון המקצועות הנוגעים לתרבות הילד והנוער, כמורים, גננות, ספרנים, עורכים, כותבים ומוציאים לאור, מאיירים, אנשי תקשורת, קולנוע ומדיה, משפטנים, עובדים סוציאליים ופסיכולוגים.

ליצירת קשר >

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו >