אודות

מרכז קיפ עוסק במחקר של הספרות העברית החדשה ומפרסם מחקרים וכתבי סופרים במהדורות אקדמיות.

המרכז נוסד בשנת 1970 תחת השם מכון כץ – לחקר הספרות העברית (על שם בנציון כץ, הרקטור השלישי של אוניברסיטת תל-אביב וראש החוג לספרות ללימודים קלאסיים). משנת 2005 מכון כץ הוא חלק מהמרכז לחקר הספרות והתרבות העברית ע"ש לאורה שוורץ-קיפ (מרכז קיפ).

כיום עוסקים חוקרי מרכז קיפ בעיקר בשני תחומים - חקר המודרניזם הארצישראלי וחקר סופרי דור תש"ח.

המחקרים מתמקדים ביוצרים שארכיוניהם שמורים במרכז קיפ. בין היוצרים שעליהם נכתבו מחקרים: ח"נ ביאליק, שאול טשרניחובסקי, אברהם שלונסקי, נתן אלתרמן, אלכסנדר פן, צבי פרייגרזון, אמיר גלבע, משה שמיר, חנוך ברטוב, אהרן מגד, יעקב שבתאי.

צרו קשר: