אודות

תכנית המצטיינים בפילוסופיה, כלכלה, מדעי המדינה (פכ״מ) של אוניברסיטת תל אביב נוסדה ב-2014 בהשראה של תכניות מצטיינים בדמותה הנהוגות מסביב לעולם. התכנית עצמה נוסדה ראשית באוניברסיטת אוקספורד, אך נהוגה כיום במדינות רבות בעולם ומהווה תקן של מצוינות בלימודי הפילוסופיה, הכלכלה ומדעי המדינה בעולם האקדמי. בוגרי התוכניות השונות משמשים בתפקידי מפתח בפוליטיקה ובכלכלה העולמית.

התכנית מאפשרת שילוב ייחודי ומרתק המבוסס על החיבור האינטרדיסציפלינרי בין התחומים השונים,  חושפת את הלומדים בה למערכת הקשרים הבלתי נפרדת בין הפילוסופיה, הכלכלה ומדעי המדינה, ומבליטה את הצורך בלימוד המשולב של התחומים בכדי לייצר הבנה מעמיקה ומקיפה יותר של מדינה, חברה, פוליטיקה  וכלכלה.

תכנית פכ״מ באוניברסיטת תל אביב משלבת בתכנית הלימודים שלה גם תכנים מתחום לימודי משפטים, מתוך התפיסה שהכרת עולם המשפט ורכישת ידע משפטי  יקנו לבוגרי התכנית הבנה טובה לגבי הכלים המשפטיים המעורבים בקביעת מדיניות ציבורית.

אם אתם שואפים להעמיק בחקר הפוליטיקה או להשתלב בה; אם אתם רוצים להבין כיצד עקרונות המוסר משפיעים על הכלכלה, כיצד מדע המדינה מבוסס על הפילוסופיה ובאיזה אופן משפטים הם הבסיס לשיטות הממשל המודרניות; ואם אתם שואפים להצטיין בכל אלו – הצטרפו לתכנית המצטיינים בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה  של אוניברסיטת תל אביב.

בוגרי התכנית זכאים לתואר ראשון בתכנית המשלבת את שלושת התחומים, המאפשר המשך לימודים לתואר שני בכל אחד מתחומי התכנית למעט משפטים, בכפוף להשלמת הדרישות בכל אחד מהתחומים.

את קורסי ההשלמה הנדרשים ניתן ללמוד במסגרת שעות הבחירה של התכנית.

The PPE excellence program (Philosophy-Economics-Political Science) focuses on the areas of knowledge pertaining to state and government affairs.
Understanding of social and political phenomena as well as questions of public policy involves considerations from a variety of disciplines.
Economic policy involves moral considerations while having social implications. Justice principles support certain institutional structures that shape economic arrangements.