"Hands On"- ניתוח חישובי של טקסטים

ZOOM
ללא עלות
"Hands On"- ניתוח חישובי של טקסטים

בית הספר למדעי היהדות וארכאולוגיה שמח להזמינכם/ן לסדרת סדנאות "Hands On" בנושא ניתוח חישובי של טקסטים, מטעם המרכז לבינה מלאכותית ומדעי הנתונים באוניברסיטת תל-אביב (TAD), סדנה המוקדשת לעיבוד חישובי של טקסטים.

הסדנה תוקדש לידע מרחבי מקושר – תיוג שמות וקישור לבסיסי נתונים מובנים. בסדרה נכיר מגוון כלים חישוביים לניתוח טקסטים. נלמד בראש ובראשונה כיצד להשתמש בתוכנה רקוגיטו לתיוג, קישור, מיפוי וחילוץ מידע מרחבי (ואחר) מטקסטים, נכיר את תחום ה׳גזטירים׳: מילוני העזר לשמות מקומות, ומספר כלים וסביבות עבודה הנוגעים להם. למשתתפות.ים תהיה אפשרות להתנסות בתהליך על גבי טקסטים מתחומי המחקר שלהם, שיכינו מראש.

מנחת הסדנה: ד"ר סיני רוסינק, יועצת ומובילת פרויקטים במדעי הרוח הדיגיטליים.

על מנת להפיק את המקסימום מהסדנה, אנא הירשמו לתוכנת רקוגיטו לפני הסדנה וזכרו את שם המשתמש/ת והסיסמה (!). אם תרצו לעבוד על טקסטים משלכם, שמרו אותם בפורמט טקסט פשוט (סיומת txt) (למביני דבר: גם מהדורות xml-tei יתקבלו בשמחה).

קישור לתוכנה כאן >

הסדנה פתוחה לחוקרים אנשי סגל ותלמידי מחקר באוניברסיטת תל-אביב. נשמח לראותכן.ם.

ההרשמה וההשתתפות ללא עלות אולם הקדימו להירשם משום שמספר המקומות מוגבל.

קישור להרשמה כאן >

את הסדנה מארגנת ד"ר ורד זילבר-ורוד והיא תתקיים ביום חמישי, כ"ז באייר תשפ"ג, 18/05/2023, 16:00 - 18:30 אמצעות מערכת ה- Zoom.