מה ואיך לומדים אצלינו - מזרח אסיה

מה ואיך לומדים אצלינו
תלמידי ומורי החוג שהשתתפו בסדנת סין העכשווית (בשיתוף המכון למחקרי ביטחון לאומי, INSS) בסיור בחפירות הרכבת הקלה בתל אביב, פברואר, 2019.

 

השער לאסיה

בעולם בו אסיה הופכת יותר ויותר לדומיננטית ומשפיעה, החוג ללימודי מזרח אסיה מציע לתלמידיו כלים אותנטיים ורלוונטיים להתמודדות עם האתגרים שהמאה ה-21, המכונה "המאה האסייתית", מציבה לעולם.  החוג מאפשר פרספקטיבה רחבה ועמוקה, גישה למרחב האסייתי, ופותח אופק עתידי לתלמידיו. החוג מדגיש מחקר והוראה שמציבים במוקד רלוונטיות, דרך הבנת השפות, הדתות, התרבות והמחשבה ועד ליחסי חוץ, פוליטיקה, וחברה בסין, הודו, יפן וקוריאה. כל זאת, מתוך חווית לימודים מסעירה, הן אינטלקטואלית והן חברתית, עם אנשי הסגל המובילים בתחומם.

 

הבנת כללי המשחק הגלובלי

לימודי התואר הראשון מקנים הבנה של העולם האסייתי: הבנת דרכי חשיבה ופרקטיקה בעבר ובהווה; קשריה של אסיה עם העולם ובתוכה; אופני ההתפתחות של אסיה; והקשרים שבין מחשבה, דת, שפה ותרבות ככלל למערכות הדיפלומטיות, החברתיות, והפוליטיות המתקיימות כיום באסיה.

תחומי הליבה של החוג

החוג מתמקד בארבעה תחומי ליבה, מתוך ראייה בין-תחומית והשוואתית, המאפשרים לתלמידים שער להבנת אסיה, בעבר ובהווה, ואופק לעתיד:

  • אסיה המודרנית והעכשווית;
  • היסטוריה;
  • דת, הגות ופילוסופיה;
  • אסיה והעולם.

בהתאם, הקורסים כוללים נושאים אלה, לרוב מתוך דיון באחת הציוויליזציות העיקריות: סין, יפן, הודו וקוריאה. דוגמאות לקורסים – ר' להלן.

 

גמישות ודינאמיות – התאמה אישית

בבסיס הגישה של החוג לנושאי הלימוד ולבחירת הקורסים עומדים עקרונות של גמישות ודינאמיות המאפשרות התאמה אישית בתכנית הלימודים לכל אחד ואחת, לפי תחומי העניין האישיים. כלומר, לצד חובות כלל-חוגיים (המבואות והתרגילים, כמו גם שפה), תלמידנו יכולים להרכיב לעצמם תכנית אישית שיכולה להיות ממוקדת (בתרבות מסויימת; בתקופה מסויימת; בדיסיפלינה מסויימת וכיוב') או מגוונת. יועצי החוג וראש החוג עומדים לרשות התלמידים המעוניינים בכך בכדי לתת את הכיוון המיטבי לכל אחד ואחת. רוצים להתמקד בלימודי תרבות/מדינה/דיסיפלינה ספציפית? אין בעייה. רוצים לגוון? נשמח לסייע.

 

לדבר עם אסיה - שפה

מרכיב ייחודי של החוג ללימודי אסיה באוניברסיטת תל אביב הם לימודי השפה.  התשתית שנבנית בחוג בשפות מזרח אסיה (שאיכותה זכתה להכרה ופרסים רבים), מעניקה עומק לכלים המחשבתיים והתכניים שהחוג מציע לתלמידיו, ובונה בסיס מוצק הן להמשך לימודים והן בהתפתחות פרקטית. כדי שתוכלו להבין באופן בלתי אמצעי את מושא המחקר שלכם, כאן תקבלו ידע ומיומנות בשפות המרכזיות של תרבויות אלה: סינית (קלאסית ומודרנית), יפנית (קלאסית ומודרנית), הינדי וסנסקריט. מלגות ואפשרויות שדרוג השפה בארצות היעד קיימות ואנו פועלים להעצים גם אותן.

 

לכוון גבוה

מתוך המחויבות לחיזוק הרלוונטיות והפרקטיות של ליבת הפעילות המחקרית-אקדמית, החוג בונה ומקיים שיתופי פעולה עם מגוון גורמים, פרטיים וממשלתיים, בארץ ובעולם.  החיבור לגופים שעוסקים בסוגיות אסייתיות  נותן לבוגרינו כלים וחיבורים העשויים לשרת את צרכיהם וצרכי החברה כאחת. הפרספקטיבה האסייתית גם מאפשרת זוויות ראייה וחשיבה חדשות או שונות לאלו המערביות, בין אם בעבר ובין אם בהווה. למזרח אסיה מגיע כל מי שמחפש לדעת עוד, ללמוד היבטים אחרים של המציאות ולהכיר גוונים נוספים של האנושות. הבנה שכזו היא חיונית להבנת ההיסטוריה והתרבות האנושית בכללותה ומהווה עוגן ואופק לפעילות הקשורה לאסיה בעתיד. בין אם ברצונך להשתלב בממשל ובמשק בישראל או לחברות בין-לאומיות, ובין אם רצונך להעשיר את הידע והחשיבה, החוג ללימודי מזרח אסיה הוא רלוונטי עבורך. 

 

קורסים משלבי פרקטיקה

רבים מבוגרינו מעוניינים להמשיך לתחומי עשייה הקשורים במשק ובממשל. משום שכך, אנו משיקים סדרת קורסים משלבי פרקטיקה קונקרטית בחוג, אותם אנו מציעים מתוך שיתופי פעולה עם מוסדות שונים, בראש ובראשונה המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ומרכז היזמות באוניברסיטה. איתם אנו פועלים כדי לחבר בין תלמידנו לבין עולם העשייה שלאחר התואר, כולל דרך רישות עם מומחים ואנשי מעש מובילים בתחום (מהממשל, מהמשק, מחברות הזנק ועוד).

 

לעבור לצד השני של הגלובוס

ואם תמיד חלמתם לחיות בסין, הודו או יפן, לימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב יכולים לעזור לכם להגשים את החלום. מגוון מלגות ותכניות חילופי סטודנטים יאפשרו לכם כבר בעת הלימודים להגיע לתקופות מוגדרות לאסיה. כבוגרי החוג, תוכלו לפתח את כישורי היזמות שלכם; לקבל משרות מגוונות בחברות מסחריות העוסקות במסחר בינלאומי עם ארצות מזרח ודרום אסיה; לעסוק בתרגום מסחרי או ספרותי; לשרת במשרד החוץ, הכלכלה או משרד הביטחון; לעסוק במחקר והוראה אקדמיים; ללמד את השפה הסינית במערכת החינוך; להעניק ייעוץ ותיווך לחברות; ולסקר את מזרח אסיה בגופי התקשורת השונים. בוגרי ובוגרות החוג ללימודי מזרח אסיה נמצאים, בפועל, בכל המקומות הללו.

 

לימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל-אביב – להיות רלוונטי

אוניברסיטת תל אביב מציעה את החוג המקיף ביותר בישראל ללימודי מזרח ודרום אסיה. כאן תוכלו לבחור מתוך מגוון רחב של קורסים העוסקים  בהודו, סין, יפן וקוריאה. מהיסטוריה עתיקה ועד לתמורות המודרניות והעכשוויות; מאמנות, פילוסופיה ודתות ועד לעסקים וכלכלה; מסוגיות חברתיות ועד ליחסים בין-לאומיים; מההיסטוריה של הרפואה ועד לתכניות חלל – המרחב האסייתי יהיה פתוח לפניכם.

 

אפשרויות תעסוקה

בוגרי ובוגרות החוג נמצאים במגוון של זירות תעסוקה: יזמות בארץ ובאסיה, משרדי ממשלה (משרד החוץ, הביטחון, הכלכלה, למשל), חברות בינ"ל, מחקר והוראה אקדמיים, הוראה ככלל והוראת השפה הסינית במערכת החינוך, תרגום, מדיה, עיתונות, חברות מסחריות העוסקות במסחר בינ"ל עם ארצות מזרח ודרום אסיה, משרדי עו"ד העוסקים עם מזרח ודרום אסיה, ועוד.

 

עם איזה חוגים ניתן לשלב את הלימודים בחוג ללימודי מזרח אסיה?

כל חוג שיש בו אפשרות ללמוד במסגרת דו-חוגית הוא אופציה. דוגמאות דומיננטיות לחוגים שכאלה, שרבים מתלמידנו לומדים בשילוב איתם, כוללות (לצד כל חוג מהפקולטה למדעי הרוח): ניהול, משפטים, כלכלה, מחשבים, מדעי המדינה, חוגים שונים ממדעי החברה, תקשורת, פסיכולוגיה, ואפילו הנדסה. שילובים יצירתיים יכולים לאחר התואר לפתוח דלתות הן למי שמעוניין להמשיך ולחקור והן למי שמעוניין בדריסת רגל משמעותית בעולם העסקים, הממשל והמשק.

 

קורסים לדוגמא

להלן מגוון מהקורסים הנלמדים בחוג (כל שנה ההיצע מעט שונה):

 

יפן:

יפן בזירה הבינלאומית             

עולם העבודה ביפן הגלובאלית             

מנגה ואנימה               

מדע, רפואה, טכנולוגיה וחברה ביפן     

זן בודהיזם הלכה ומעשה

סוגיות באמנות יפן

אוכל, תרופות וסמים ביפן         

אדריכלות וסביבה ביפן

דת עממית ביפן

מדיניות החוץ של יפן וסין

שיח ציבורי עכשווי ביפן

 

סין:

מדע ורפואה בסין

אנשים מוסיקה וגלובליזציה בסין וטאיוון

סין בזירה המדינית באסיה

הבודהיזם ודתות סין

דת ומיתולוגיה בסין

כלכלה תרבות ושיווק לסין

סינולוגיה דיגיטלית

סדנת סין העכשווית: תיאוריה ופרקטיקה

 

הודו:

מבט פנורמי על הודו המודרנית

אלות וזהות בהודו המודרנית

מבוא להינדואיזם חי

מגדר ומהפכה בהודו המודרנית

פילוסופיה הודית בקולנוע

בודהיזם בהודו 

 

קוריאה:

מבוא לתולדות קוריאה המסורתית

מבוא לקוריאה המודרנית

קולנוע קוריאני 

תנועות מחאה בקוריאה

מדיה חברתית בקוריאה

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>