אודות החוג ללימודים קלאסיים – יוון ורומא

לימודים קלאסיים הם לימודי התרבויות העתיקות של יוון ורומא – במובן הרחב של המילה "תרבות". בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטת תל אביב אנו מלמדים את השפות, הספרות, ההיסטוריה, הפילוסופיה, הרטוריקה, המיתולוגיה, החוק והאמנות של יוון ורומא הקדומות, תחומים שהם המסד לתרבות המערב.

תלמידי המגמות הלשוניות קוראים ביוונית ובלטינית, כבר בסמסטר השני של השנה השנייה ללימודיהם, את היצירות הגדולות שנכתבו בידי משוררים וסופרים ביוון וברומא. תלמידי המגמה לתרבות קלאסית קוראים יצירות אלה בתרגום. הלימודים בחוג מקנים כישורים חשובים לכל מסלול בחיים: מחשבה ביקורתית, יכולת ניתוח ומיומנויות דיבור וכתיבה גבוהות.

החוג ללימודים קלאסיים הוא חוג איכותי, הודות לרמת ההוראה הגבוהה של המרצים, שהם גם חוקרים מובילים בתחומם. החוג מעניק יחס אישי לכל תלמיד/ה. היועצים האקדמיים מכירים את התלמידים ומלווים אותם במהלך לימודיהם, בעצה, עידוד והכוונה.