מפגש עם פרופ' סטפן באומס

גילמן, אולם 449
ללא תשלום
The Buddha and His Exegetes in Ancient Gandhāra

שמחים להזמינכם למפגש תלמידים לתארים מתקדמים עם:

פרופ' סטפן באומס
Prof. Stefan Baums

אוניברסיטת מינכן

זוהי הזדמנות נדירה למפגש עם אחד מהחוקרים הבולטים העוסקים בהתפשטות הבודהיזם במרחב הפאן אסיאני, והחוקר המוביל של פרויקט הטקסטים הבודהיסטים מגנדהרה – המקורות הטקסטואליים העתיקים ביותר מדרום אסיה הנמצאים בידנו כיום.
חלק ניכר מהעדויות על התפשטות הבודהיזם מהודו לאסיה התיכונה ולסין ניתן לנו מכתובות החקוקות במגוון לשונות לאורך דרך המשי. כיצד יש לקרוא את הכתובות הללו ואיזה מידע ניתן להפיק מהן? במהלך המפגש יציג פרופסור באומס מבוא מתודולוגי קצר לאפיגרפיה ויסקור את המחקר העכשווי בנושא, תוך פענוח מספר כתובות מדרך המשי.

המפגש פתוח לסטודנטים ומומלץ במיוחד לסטודנטים לתארים מתקדמים של החוג ללימודי מזרח אסיה.

לפרטים נוספים אנא פנו לד"ר רועי צהר במייל: roytzo@post.tau.ac.il

המפגש יתנהל בשפה האנגלית.