אודות התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח

 

התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח מציעה השכלה הומניסטית רחבה, שמעניקה כלים להתבוננות, התמצאות ושליטה בעולם התרבות המודרני. בזכות אופייה הרב תחומי היא מציעה גישה השוואתית ומטפחת חשיבה ביקורתית וחדשנות אינטלקטואלית.

 

מבנה תכנית הלימודים:

  • הקבצים חוגיים, מלימודי כל החוגים בפקולטה למדעי הרוח
  • הקבצים בין-תחומיים, הייחודיים לתכנית

 

הקבצים בינתחומיים לדוגמה:

» פסיכואנליזה  » תרבות הילד והנוער » לימודי סביבה - מאידיאולוגיה לאקולוגיה » תרבות דיגיטאלית ומציאות וירטואלית » רטוריקה- אמנות הדיבור, הנאום והשכנוע » מדעי החברה » ניהול ומחשבה כלכלית » קוגניציה ויצירה תרבותית » צדק חברתי » לימודי נשים ומגדר » ועוד

 

לתיאור ההקבצים הבין-תחומיים >

 

לחשוב רחב - לימודים רב תחומיים כשער לעולם המודרני

העולם המודרני הינו עולם רב-תחומי המשתנה במהירות – זה מבטיח שהעולם הרב-תחומי של מחר יהיה שונה בהרבה מזה של היום. בכדי להצליח בעולם החדש צריך כלים חדשים, ובראשם יכולת של "חשיבה חופשית".  בסקר שנערך בקרב 200 מנכ"לים ומנהלי משאבי אנוש של חברות עסקיות נמצא שרוב המעסיקים מעריכים יצירתיות וחשיבה ביקורתית וכן מעדיפים עובדים בעלי יכולת ללמוד מהר נושאים חדשים על פני ידע ספציפי בתחום העיסוק. 

 

תכנית הלימודים הרב תחומית חד-חוגית, מיועדת לסטודנטים המעוניינים בתואר המפגיש בין תחומים שונים ובפיתוח כלי חשיבה ו"כלי עבודה" מהותיים כמו חשיבה רחבה, גלובליות, יכולת ניתוח מעמיק, התמודדות עם טקסטים מורכבים, ביקורתיות, יצירתיות ועוד. התכנית מסתכלת מעבר לשוק העבודה "של היום", ומקנה כלים להתמודד עם מציאות משתנה ועם השינויים שעתידים לחול בשוק העבודה בתחומים השונים, ובכך מכשירה בוגרים שיידעו להסתגל לשינויים אלה ולהתמודד עם מציאות חדשה

 

למה רב-תחומיות?

"אנחנו מחפשים מצוינות לא רק בתחומי מדעי המחשב, אלא מכל התחומים שיש. אנשים מצוינים יש גם במחלקה לספרות וגם במחלקה למזרח תיכון ובמחלקה להיסטוריה". מאיר ברנד, מנכ"ל גוגל ישראל

 

התכנית הרב תחומית במדעי הרוח היא תכנית לתואר הראשון שמקנה לתלמידים השכלה אקדמית רחבה, ומטפחת חשיבה ביקורתית וחדשנות אינטלקטואלית.


הבחירה ברב תחומיות היא המגמה החדשנית הבולטת בעשורים האחרונים בעולם האקדמי: היא מעניקה לתלמידיה ותלמידותיה היכרות עם תחומי ידע נבדלים, וממחישה את הרלוונטיות ההדדית של כל אחד מהם ביחס לשאר תחומי הידע הקיימים. היא מלמדת למשל:

  • האם מושגים פילוסופיים תורמים להתפתחות תפיסת הצדק המשפטי ועיצוב השיח הפוליטי
  • כיצד ניתן לגשר בין תיאוריות פסיכולוגיות לבין מבנים ספרותיים וקולנועיים
  • כיצד קשורים חוקי הרטוריקה לא רק עם הבלשנות אלא גם עם ניהול מושכל של תאגידים כלכליים
  • באיזו מידה המציאות הוירטואלית בה אנו חיים משנה את תפיסת הזמן והמרחב המסורתית
  • אילו מיתוסים קדומים ממשיכים להתקיים בתרבות הדיגיטאלית ובחברת המדיה והרשת
  • האם אתיקה יכולה להיות בעלת משמעות מעשית במרחב הציבורי והפרטי, המשפטי והניהולי גם יחד


שאלות אלה אפשריות אך ורק במסגרת בה תחומים שונים של מדעי הרוח נפגשים ומייצרים מרחב של ידע חדש ואינטגרטיבי. התוכנית הרב תחומית של אוניברסיטת תל-אביב היא המקום היחיד בארץ בו ניתן ללמוד על נושאים אלה.

 

צפו בסטיב ג'ובס על לימודים רב תחומיים במדעי הרוח:

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>