מה בכלל קדוש בספרות?

כנס פתיחת שנה של החוג לספרות תשפ"ז

05 בנובמבר 2026, 9:45 - 15:30 
בניין גילמן חדר 496 
מה בכלל קדוש בספרות?

החוג לספרות שמח להזמין את הקהל לכנס

מה בכלל קדוש בספרות?

 

כנס פתיחת שנת הלימודים תשפ"ז בחוג לספרות

 

 

יום חמישי, 5.11, 9:45 – 15:30

 

בניין גילמן, חדר 496

לכל אחד ואחת מאתנו יש גבול אחרון, קו שמגן על היקר לנו מכל, קו שאי אפשר לתת לו להיפרץ. מה מונח מעבר לקו הזה? לאילו אובייקטים, טקסטים, יצורים וערכים אנחנו מייחסים איכות כזו, של דבר-מה אולטימטיבי, יקר מכל יקר, קדוש? וכיצד הספרות יודעת לקחת חלק בחיזוק גבולות כאלה ובהפרתם? כנס פתיחת השנה של החוג לספרות יעסוק בשאלה הרחבה של הקדושה והספרות. יחד ננסה לברר כיצד הקטגוריה של הקדושה מסייעת לנו להבין את העולם, או מערפלת את המבט ואת השיפוט המוסרי, וכיצד יצירות ספרות מן העבר וההווה, מן הארץ ומהעולם, מטפלות בקטגוריה הזו. בכנס ישתתפו מרצות ומרצים ותלמידי/ות מחקר שיציגו הרצאות קצרות וקריאה מיצירות שירה ופרוזה.

במהלך הכנס נקיים טקס שבו נקבל את פניה של המשוררת האורחת של החוג לספרות לשנת תשפ"ז, זוכת פרס ס. פירסט לספרות, שי שניידר-אילת.

 

קישור לתכנייה

בואו לפתוח אתנו את השנה!

התוכנית המלאה מצורפת

 

 

ועדת הכנס: פרופ' יוחאי אופנהיימר, גב' אריאל יהב-מורגנשטרן, ד"ר אריאל זינדר

 

הכנס מתקיים בתמיכת בית הספר למדעי התרבות ע"ש שירלי ולזלי פורטר

 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>