על התוכנית

חזונה של מוצאי דעת: תוכנית מנדל לחקר והוראת מדעי הרוח הוא קידום הפדגוגיה של מדעי הרוח לטובת העמקה וקירוב של הוראת מדעי הרוח בקרב ציבור הלומדות והלומדים בכל מערכות החינוך השונות, בחינוך הממלכתי והאקדמי, הפורמלי והבלתי פורמלי

החל מימי קדם ועד לעידן הדיגיטלי, בין סוקרטס במערב לקונפוציוס במזרח, בחדר בית המדרש או מול המחשב האישי – הוראה היא אחד מיעדיה המרכזיים של החברה האנושית, ובפרט הוראת מדעי הרוח הודות לתרומתן של דיסציפלינות הומניסטיות לקיומן של חברות ליברליות ודמוקרטיות. השינויים שהתרחשו לאורך השנים בידע האקדמי המתמקד בתהליכי הוראה בצד הפיתוחים הטכנולוגיים והשינויים במאפייני הלומדים, מחייבים אותנו להתעדכן בתחום הדינמי של הוראת מדעי הרוח ובדילמות הפדגוגיות והמחקריות העולות ממנו.

 

על בסיס הבנת מרכזיותה של פעולת ההוראה לקיומה של כל חברה, וההכרה בחשיבות הפיתוח והשימוש של מתודות הוראה הרלוונטיות לתחומי ידע ספציפיים ולאוכלוסיות מיוחדות של לומדים, מתרכזת התוכנית בשלושה מיזמים עיקריים:

עמיתי מחקר: קבוצה של חוקרות וחוקרי מדעי הרוח שתחשוב ותכתוב על מתודות ופרקטיקות פדגוגיות מותאמות ומתוקנות של מדעי הרוח בחינוך הבלתי פורמלי, בבתי הספר ובמוסדות להשכלה גבוהה. עמיתות ועמיתי המחקר יישמו את הצעותיהם בפרויקטים פדגוגיים שונים בשיתוף פעולה עם א.נשי חינוך, תלמידות ותלמידים.

השתלמויות למורים: עמיתי המחקר של התוכנית יכתבו ויעבירו השתלמויות למורים שיוכרו לצורכי גמול. בהשתלמות ידונו החוקרים על הצעותיהם הפדגוגיות עם מורים, מתוך למידה הדדית המבוססת הן על מחקר והן על ניסיון.

מלגות למורים: התוכנית תציע בכל שנה מלגות קיום לתלמידי ותלמידות דוקטורט העוסקות בהוראה פעילה של מדעי הרוח בבתי-ספר תיכוניים, בחטיבות ביניים, או בבתי-ספר יסודיים, ואשר חוקרים את תחום ההוראה.

 

עמיתים

פרויקטים

סמינר עמיתים חודשי

מלגות

זוכי המלגה בתשפ"ד

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>