מבין בוגרינו

בחינוך

דורון בן-עמי

הלימודים בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון של אוניברסיטת תל אביב פתחו בפניי עולם מרתק ומגוון שלא הכרתי קודם לכן, ותרמו באופן שלא יסולא בפז לגיבוש תפיסותיי ולעיצוב אישיותי כאדם וכאזרח. כמורה להיסטוריה במערכת החינוך הישראלית, אני רואה שליחות חשובה בהנחלת הידע הרב שצברתי במהלך לימודיי בחוג לתלמידי המגמה ללימודי מזרחנות שאת הקמתה יזמתי לפני כשמונה שנים בבית הספר התיכון שבו אני מלמד.

במגזר הציבורי

 

 

איילת לוי

חוקרת בכירה בחטיבת מזרח תיכון במרכז למחקר מדיני של משרד החוץ; עמיתת מחקר  בפורום לחשיבה אזורית ודוקטורנטית בבי"ס להיסטוריה באוניברסיטת ת"א.

בזכות לימודי בחוג גיליתי את הקסם של מדינות המגרב ובראשן מרוקו, החוג העניק לי כלים להבין לעומק את  השפה הערבית ואת החברות והתרבויות המגוונות במזרח התיכון ובצפון אפריקה.

בשוק הפרטי

ד"ר נחום שילה

החוג למזרח תיכון באונ' ת"א היה ביתי במשך 19 שנים. סיימתי שם לימודי תואר ראשון, שני ושלישי. כיום אני בעל חברת מודיעין עסקי שחלק מפעילותה הינו במרחב המזרח תיכוני.

ההישגים שאני נוחל בעולם העסקי קשורים קשר הדוק ללימודי בחוג למזה"ת. בסיס הידע שקיבלתי בתואר הראשון והכלים המחקריים בתארים שני ושלישי שדרגו את יכולות הכתיבה והניתוח שלי באופן דרמטי ובזכותם אני מגיש על בסיס יום יומי דו"חות מודיעין עסקי לחברות בינלאומיות

בתקשורת

רועי קייס

ראש תחום העולם הערבי בכאן 11, סיימתי שני תארים בחוג למזרח תיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב. לפני כן הייתי הכתב לענייני ערבים של אתר YNET מבית ידיעות אחרונות. עוסק בתחום סיקור העולם הערבי כבר תקופה ארוכה. שירתתי ביחידת חצב ב-8200, הפקת מודיעין ממקורות גלויים (התקשורת הערבית). מילת המפתח בעבודה שלי היא סקרנות ומעבר לידע שרכשתי על ההיסטוריה של האזור במהלך לימודיי בחוג, הלימודים גם הגבירו את הסקרנות שלי כלפי המתרחש באזור כיוון שקשה להבין את תמונת המצב העכשווית בצורה מקיפה מבלי להבין את התהליכים ההיסטוריים שהובילו אותנו עד הלום.

מאיה רכלין

סטודנטית לתואר ראשון בחוג להיסטוריה של מזה״ת ופילוסופיה יהודית. עיתונאית ומגישת חדשות בכאן 11.

התחלתי את הלימודים בתואר בעיקר מעניין ומרצון להרחיב את האופקים, אבל גיליתי שההיכרות המעמיקה עם ההיסטוריה של השכנים שלנו עוזרת לי להבין טוב יותר גם חלק מהתהליכים שמתרחשים היום. בין אם הנורמליזציה עם מדינות המפרץ, ובין אם המנטליות של אויבנו שהובילה למלחמת חרבות ברזל. הלמידה לעומק משלימה בצורה כמעט מתבקשת את העבודה העיתונאית, ועזרה לי גם להכניס לפרופורציה ולהקשר היסטורי את החיים שלנו כאן והאירועים שמתרחשים בקצב מסחרר.

דניאל זילברשטיין

מגיש התכנית ״אין גבול״ עם עמנואל אלבז-פלפס ברלוונט. לפני כן, עורך חדשות החוץ בגלי צה״ל ושדר ומגיש תכניות בערוץ הספורט.

 

עסקתי בנושאים בינלאומיים מגיל 18, ככתב חדשות חוץ בגלי צה״ל. כבר מאז הייתה לי הרגשה שישראלים פשוט לא מכירים את המרחב שבו הם חיים. למידת השפה הערבית, בתוספת הבנת ההיסטוריה והמנהגים של המזרח התיכון, חיונית לטעמי לחיים כאן.

 

הצטרפתי ללימודי המזה״ת ואפריקה (לתכנית הבינאוניברסיטאית) ומצאתי עולם שלם שמסייע לי בעבודתי עד היום. וגם נחמד להשוויץ פה ושם שאני עדיין זוכר איך אומרים בערבית שר הדואר, למרות שספק אם התפקיד עדיין קיים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>