"בין טהיטי לירושלים: על האוניברסליזם הדתי של משה מנדלסון"

21 בינואר 2020, 16:00
אוניברסיטת תל אביב, בניין גילמן, חדר 223
בתשלום
"בין טהיטי לירושלים: על האוניברסליזם הדתי של משה מנדלסון"

בקטע מדהים בספרו המשמעותי ביותר, ירושלים, מתאר משה מנדלסון מבקר פולינזי בדסאו, ואז מזמין את הקורא להודו דרך ירושלים העתיקה. בשני עמודים, מנדלסון חצה את העולם, מטהיטי דרך ירושלים ועד להודו, ועשה זאת כדי לטעון שכל בני האדם, ללא קשר למוצאם ואף לדתם, יכולים להגיע לגאולה. בהרצאה נבין את העמדות הפילוסופיות בהגותו של מנדלסון שמשתקפות ברגע היפה הזה בירושלים, נבחן את הפלורליזם הדתי שלו ונחשוב על משמעות מאמציו לשרטט יהדות אוניברסליסטית לשיח היהודי שלנו כאן ועכשיו.

ד"ר ג'רמי פוגל, חוקר פילוסופיה יהודית מודרנית, מרצה בחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד ובבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב, במכון מנדל למנהיגות ובמכללת עלמא בתל אביב. כמו כן, הוא מרצה לציבור הרחב במגוון פורומים ומעורב במיזמים אומנותיים וספרותיים עצמאיים שונים.

יום ג', כ"ד בטבת  תש"ף  21.1.20.

בנין גילמן, קומה 2, אולם 223 בשעה 16:00.

קישור לבימת החוקר של יום ג'