אודות החוג ללימודי מזרח אסיה
השער לאסיה
בעולם בו אסיה הופכת יותר ויותר לדומיננטית ומשפיעה, החוג ללימודי מזרח אסיה מציע לתלמידיו כלים אותנטיים ורלוונטיים להתמודדות עם האתגרים שהמאה ה-21, המכונה "המאה האסייתית", מציבה לעולם. החוג מאפשר פרספקטיבה רחבה ועמוקה, גישה למרחב האסייתי, ופותח אופק עתידי לתלמידיו. החוג מדגיש מחקר והוראה שמציבים במוקד רלוונטיות, דרך הבנת השפות, הדתות, התרבות והמחשבה ועד ליחסי חוץ, פוליטיקה, וחברה בסין, הודו, יפן וקוריאה.
הבנת כללי המשחק הגלובלי
לימודי התואר הראשון מקנים הבנה של העולם האסייתי: הבנת דרכי חשיבה ופרקטיקה בעבר ובהווה; קשריה של אסיה עם העולם ובתוכה; אופני ההתפתחות של אסיה; והקשרים שבין מחשבה, דת, שפה ותרבות ככלל למערכות הדיפלומטיות, החברתיות, והפוליטיות המתקיימות כיום באסיה.
תחומי הליבה של החוג
החוג מתמקד בארבעה תחומי ליבה, מתוך ראייה בין-תחומית והשוואתית, המאפשרים לתלמידים שער להבנת אסיה, בעבר ובהווה, ואופק לעתיד: אסיה המודרנית והעכשווית; היסטוריה; דת, הגות ופילוסופיה; אסיה והעולם. בהתאם, הקורסים כוללים נושאים אלה, לרוב מתוך דיון באחת הציוויליזציות העיקריות: סין, יפן, הודו וקוריאה.
לדבר עם אסיה - שפה
מרכיב ייחודי של החוג ללימודי אסיה באוניברסיטת תל אביב הם לימודי השפה. התשתית שנבנית בחוג בשפות מזרח אסיה (שאיכותה זכתה להכרה ופרסים רבים), מעניקה עומק לכלים המחשבתיים והתכניים שהחוג מציע לתלמידיו, ובונה בסיס מוצק הן להמשך לימודים והן בהתפתחות פרקטית. כדי שתוכלו להבין באופן בלתי אמצעי את מושא המחקר שלכם, כאן תקבלו ידע ומיומנות בשפות המרכזיות של תרבויות אלה: סינית (קלאסית ומודרנית), יפנית (קלאסית ומודרנית), הינדי וסנסקריט.
לכוון גבוה
מתוך המחויבות לחיזוק הרלוונטיות והפרקטיות של ליבת הפעילות המחקרית-אקדמית, החוג בונה ומקיים שיתופי פעולה עם מגוון גורמים, פרטיים וממשלתיים, בארץ ובעולם. החיבור לגופים שעוסקים בסוגיות אסייתיות נותן לבוגרינו כלים וחיבורים העשויים לשרת את צרכיהם וצרכי החברה כאחת. הפרספקטיבה האסייתית גם מאפשרת זוויות ראייה וחשיבה חדשות או שונות לאלו המערביות, בין אם בעבר ובין אם בהווה. למזרח אסיה מגיע כל מי שמחפש לדעת עוד, ללמוד היבטים אחרים של המציאות ולהכיר גוונים נוספים של האנושות. הבנה שכזו היא חיונית להבנת ההיסטוריה והתרבות האנושית בכללותה ומהווה עוגן ואופק לפעילות הקשורה לאסיה בעתיד. בין אם ברצונך להשתלב בממשל ובמשק בישראל או לחברות בין-לאומיות, ובין אם רצונך להעשיר את הידע והחשיבה, החוג ללימודי מזרח אסיה הוא רלוונטי עבורך. הצטרפו לקהילת אסיה באוניברסיטת תל אביב.
לימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל-אביב – להיות רלוונטי
אוניברסיטת תל אביב מציעה את החוג המקיף ביותר בישראל ללימודי מזרח ודרום אסיה. כאן תוכלו לבחור מתוך מגוון רחב של קורסים העוסקים בהודו, סין, יפן וקוריאה. מהיסטוריה עתיקה ועד לתמורות המודרניות והעכשוויות; מאמנות, פילוסופיה ודתות ועד לעסקים וכלכלה; מסוגיות חברתיות ועד ליחסים בין-לאומיים; מההיסטוריה של הרפואה ועד לתכניות חלל – המרחב האסייתי יהיה פתוח לפניכם.
לעבור לצד השני של הגלובוס
ואם תמיד חלמתם לחיות בסין, הודו או יפן, לימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב יכולים לעזור לכם להגשים את החלום. מגוון מלגות ותכניות חילופי סטודנטים יאפשרו לכם כבר בעת הלימודים להגיע לתקופות מוגדרות לאסיה. כבוגרי החוג, תוכלו לפתח את כישורי היזמות שלכם; לקבל משרות מגוונות בחברות מסחריות העוסקות במסחר בינלאומי עם ארצות מזרח ודרום אסיה; לעסוק בתרגום מסחרי או ספרותי; לשרת במשרד החוץ, הכלכלה או משרד הביטחון; לעסוק במחקר והוראה אקדמיים; ללמד את השפה הסינית במערכת החינוך; להעניק ייעוץ ותיווך לחברות; ולסקר את מזרח אסיה בגופי התקשורת השונים. בוגרי ובוגרות החוג ללימודי מזרח אסיה נמצאים, בפועל, בכל המקומות הללו.
אפשרויות תעסוקה
בוגרי ובוגרות החוג נמצאים במגוון של זירות תעסוקה: יזמות בארץ ובאסיה, משרדי ממשלה (משרד החוץ, הביטחון, הכלכלה, למשל), חברות בינ"ל, מחקר והוראה אקדמיים, הוראה ככלל והוראת השפה הסינית במערכת החינוך, תרגום, מדיה, עיתונות, חברות מסחריות העוסקות במסחר בינ"ל עם ארצות מזרח ודרום אסיה, משרדי עו"ד העוסקים עם מזרח ודרום אסיה, ועוד.
קישור לדף החוג באתר המרכז למרשם (כולל תנאי קבלה עדכניים וכדו'):
לימודי מזרח אסיה תואר ראשון | רישום | אוניברסיטת ת"א
מזכירות החוג
ענת אוסקר, עוזרת ניהולית: 03-6407836, anatba@tauex.tau.ac.il
מזכירת סטודנטים : גילי רובין gilirubin@tauex.tau.ac.il
משרד החוג בבניין גילמן, קומה שנייה, חדר 259
שעות קבלה
ימים א', ג', ה': 10:00-13:00.
יום ב': 10:00-15:00.
יום ד': אין קבלת קהל.