מבנה תוכנית הלימודים לתלמידים המתחילים לימודיהם בשנה"ל תשפ"ה (2024-2025)

תוכנית לימודים

מבנה תוכנית הלימודים לתלמידים המתחילים לימודיהם בשנה"ל תשפ"ה (2024-2025)

תלמידים שהחלו לימודיהם בתוכנית בשנים קודמות יוכלו לעיין במבנה התוכנית הרלוונטי להם בלשונית "ידיעונים קודמים" בעמוד זה.

 

על התלמידים.ות להשלים 150 ש"ס לתואר, מתוכן 60 ש"ס באחת משלוש הדיסציפלינות (פילוסופיה, כלכלה או מדע המדינה) על פי בחירתם.ן (להלן: תחום המיקוד). לעניין זה, נציבות שירות המדינה תכיר רק בתחום ידע בו נלמדו 60 ש"ס כתואר באותו תחום, כלומר רק תלמידים שישלימו 60 ש"ס בכלכלה יוכלו לעבוד ככלכלנים בשירות המדינה.
קורסים המשויכים לאחד החוגים יוכלו להחשב כמשלימים למכסה הנדרשת בדיסציפלינה אחרת (למשל, קורס בתיאוריה פוליטית שנלמד בחוג למדע המדינה יוכל להיחשב כחלק ממכסת הקורסים בפילוסופיה) באישור יועץ אקדמי.
חובות הלימוד:
קורסי חובה בהיקף 103 ש"ס (כולל סמינר פכ"מ) לפי החלוקה הבאה:
29
 ש"ס קורסים ייעודיים לפכ"מ
18 ש"ס קורסים בפילוסופיה
27  ש"ס קורסים בכלכלה
15 ש"ס קורסים במדע המדינה
חטיבה במשפטים בהיקף 14 ש"ס

סמינרים בהיקף 12 ש"ס
קורסי בחירה בהיקף 35 ש"ס

עתיד להתווסף קורס ייעודי נוסף של 2-4 ש"ס, חלוקת השעות תתעדכן בהתאם.
במסגרת שיעורי הבחירה ניתן לקחת עד 8 ש"ס קורסים משלבי עשייה (לדוגמה, "כלכלנים חברתיים" ו"קליניקה עסקית - ייעוץ לעסקים קטנים ובינוניים").
כל קורס משלב עשייה מזכה את התלמידים.ות עד 4 ש"ס בלבד אף אם מספר שעות הקורס עולה על זה.

  1. החל משנת תשפ"ב , תלמידי.ות התואר הראשון בכל חוגי הלימוד באוניברסיטה נדרשים.ות ללמוד שני קורסים אקדמיים בשפה האנגלית. כל המטלות בקורסים הינן בשפה האנגלית. היקף כל קורס 2 ש"ס לפחות. לא ניתן ללסיים את הלימודים ללא סיום מטלה זו בהצלחה.

  2. על התלמידים.ות לקבל ציון עובר בכל הקורסים שישתתפו בהם, לאחר מילוי חובותיהם.ן במהלך הקורס ובסיומו לפי דרישותיה.ו של כל מורה. קורס יכול להסתיים בבחינה, בבחינת-בית, בעבודה מסכמת, בעבודת רפרט או בעבודה סמינריונית.
    סוג מטלת סיום הקורס ומועדה מתפרסמים מראש בלוח המבחנים, ויש להתחשב במועדים אלה בעת הרכבת תוכנית הלימודים השנתית.

  3. הגשת עבודות: עבודות סמינריוניות יוגשו במועדים שנקבעו על ידי הפקולטה. העבודות יוגשו למזכירות החוג (ולא למרצה). עבודות אחרות יוגשו במועד שיפורסם בלוח המבחנים.

  4. המעבר משנה א' לשנה ב' מותנה בהשגת ממוצע ציונים כולל של 75 לפחות בקורסי שנה א' וממוצע ציונים של 80 לפחות בקורסי הפכ"מ. בנוסף יש לעמוד בתנאי קדם של הקורסים על פי דרישות החוג בו הם ניתנים.

  5. צבירת כישלונות: תלמידים.ות שנכשלו בקורס חובה יוכלו להגיש בקשה לוועדת הוראה להשתתף בו פעם נוספת. לא ניתן להמשיך את הלימודים בתוכנית הפכ"מ לאחר כישלון שני באותו קורס.

  6. סטודנט.ית המבקש.ת לשפר ציון חיובי בקורס יוכל לעשות זאת על ידי שיעור חוזר לקורס באותו התחום ובאותה קטגוריה רק בשנת הלימודים העוקבת.

  7. ברישום המחודש חייב.ת הסטודנט.ית לעמוד בכל המטלות של הקורס באותו מועד כולל הגשת תרגילים, תכנים, מבחני אמצע והגשת עבודות. תלמיד.ה רשאי.ת לשפר ציון חיובי בשני קורסים בלבד במהלך שנות לימודיו.ה לתואר.

שקלול ציון הגמר:

קורסים

משקל

ממוצע הציונים בשיעורים (קורסי חובה קורסי בחירה)

78%

3  סמינרים בהם הוגשו עבודות סמינריוניות, בתוכם סמינר פכ"מ

18%

קורס סמינר בו הוגשה עבודת רפרט

4%

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>