תכנית מדעים ורוח

 

תוכנית רוח, מדעים מדוייקים ומדעי החיים


ה-DNA של אפל, טען סטיב ג'ובס, אינו מבוסס רק על ידע טכנולוגי, אלא על חיבור מתמיד בין טכנולוגיה לבין יכולת חשיבה של מדעי הרוח. ג'ובס ביטא בכך את ההכרה הגוברת בחשיבותם של מדעי הרוח לפעולתם של אנשי מדע והנדסה אשר ניחנים ביכולות טכנולוגיות ומדעיות מעולות אך נדרשים גם ליצירתיות ומחשבה ביקורתית וחדשנית. קורסים בפילוסופיה, רטוריקה, לימודי תרבות, ספרות והיסטוריה מאפשרים למדען לפרוץ את גבולותיו הקוגניטיביים, לפתח פרספקטיבות חדשות, ולכונן תמורות בטכנולוגיה ובמדע.

הפקולטה להנדסה והפקולטה למדעי הרוח פתחו בשנת תשע"ז מסלול לימודים שמשלב לימודים הומאניים בהיקף של 32 ש"ס עם כל אחד ממקצועות ההנדסה. מטרת התכנית, לגדל ולחנך באוניברסיטת תל-אביב את מדעני העתיד והמנהיגים הטכנולוגיים של מדינת ישראל. התוכנית שזכתה לתמיכה רבה מצד הנהלת האוניברסיטה עוררה עניין רב בקרב סטודנטים מצטיינים וזכתה למימון נדיב של קרן מנדל. כמו כן עוררה התוכנית התעניינות מצד חברות טכנולוגיה כמו אפל, אלביט ומלנוקס.

תוכנית דומה נמצאת גם באוניברסיטאות עילית בארצות הברית כמו MIT, סטנפורד, הרווארד ואחרות.

במקביל לכך אנו מעוניינים להציע תוכנית משותפת למדעי הרוח ולפקולטות למדעים מדוייקים ומדעי החיים.

אוכלוסיית היעד לתכנית היא הסטודנטים המצטיינים ביותר (50 בשנה). תלמידים אלה יזכו למלגות לימודים בהיקף של % 50 שכ"ל. שעות הלימוד שלהם במדעי הרוח יבואו בחלקן (12-14 ש"ס) על חשבון לימודים בכל אחד מבתי הספר מהם הם מגיעים ובחלקן יתווספו למניין שעות הלימוד שהתלמידים מחוייבים בהן.

תלמידי ותלמידות התוכנית מדעים ורוח אמורים להיחשף במהלך שנות לימודיהם לצורות מחשבה מרכזיות במדעי הרוח. תוכנית הקורסים מובנית עבור שנה א של הלימודים (בהיקף של 8 ש"ס) ונתונה לבחירת התלמידים בשנים ב- ג. היא כוללת 24-26 ש"ס במהלך לימודי התואר הראשון ומיועדת בשלב זה לתלמידים חד-חוגיים בלבד. ראש התוכנית הרב-תחומית במדעי הרוח ויועץ התוכנית יהיו אחראיים על היצע הקורסים והתאמתו לצרכי התלמידים, מתוך היכרותם עם מגוון הקורסים העומדים לרשות הפקולטה למדעי הרוח. במקביל לקורסים היעודיים של התוכנית (שבחלקם ימומנו על ידי קרן מנדל) יהיו התלמידים רשאים לבחור קורסים נוספים הניתנים בפקולטה למדעי הרוח.

התוכנית שלהלן מיועדת להשיג מטרה כפולה:
1.לפתח אצל התלמידים כישורי יסוד בחשיבה הומניסטית - כולל התמקדות בנושאים של פרשנות, יצירתיות, ביקורתיות, אתיקה ואחריות חברתית וסביבתית, כישורי כתיבה, כישורים רטוריים, כישורי עבודת צוות.
2.להתמקד בממשקים שבין מדעי הרוח ותחומי המדעים המדוייקים.

 

https://youtu.be/N12l0HoM-QA

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>