ברכות חמות לתלמידינו אשר יקבלו תואר דוקטור החודש

יישר כח!

01 יולי 2021
ברכות חמות לתלמידינו אשר יקבלו תואר דוקטור החודש

בית-הספר למדעי היהדות וארכיאולוגיה שמחים לברך את תלמידינו אשר יקבלו את תואר הדוקטור החודש.

רשימת הבוגרים:

• ד"ר יולנדה יבור, בהנחיית פרופ' מאירה פוליאק מהחוג למקרא ופרופ' קמילה אדנג מהחוג ללימודי הערבית והאסלאם. נושא העבודה: "חורבן ירושלים ונושאים הכרוכים בו במחשבה האסלאמית הקדומה והקלאסית".
  • ד"ר אביעד רכט, בהנחיית פרופ' ורד נועם מהחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד ופרופ' אפרים לב מהחוג ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת חיפה. נושא העבודה: "הרפואה בתלמוד הבללי- מבט דיאכרוני".
  • ד"ר אסתר שקלים, בהנחיית פרופ' שלום רצבי מהחוג להיסטוריה של עם ישראל. נושא העבודה: "מקורותיהם הזורואסטריים של מנהגים במחזור השנה הידוי באיראן ובקהילות ישראל במזרח".
  • ד"ר אברה ספיסיאריץ, בהנחיית פרופ' עודד ליפשיץ, פרופ' ישראל פינקלשטיין וד"ר לידר ספיר חן מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום. נושא העבודה: "Religious and Socioeconomic Diversity of Ancient Jerusalem and its Hinterland During the 8 th-2nd century BCE: A View from the Faunal Remains".
  • ד"ר אביטל גינת, בהנחיית פרופ' יעקב שביט ופרופ' מוטי גולני מהחוג להיסטוריה של עם ישראל. נושא העבודה: "אנגליה בעיני היישוב היהודי וההנהגה הציונית בארץ ישראל בתקופת המנדט: השפעת הדימוי של אנגליה ושל הפוליטיקה האנגלית על היחס לאנגליה ועל המדיניות הציונית".
  • ד"ר עופר מרגלית, בהנחיית פרופ' רון מרגולין מהחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד. נושא העבודה: "איחוי הפירוד בין האדם לממשות ומשמעותו האתית - עיונים בכתבי האנס יונס ויוסף שכטר".
  • ד"ר אקבאל עבד אלראזק, בהנחיית פרופ' מאירה פוליאק מהחוג למקרא ופרופ' קמילה אדנג מהחוג ללימודי הערבית והאסלאם. נושא העבודה: "ההתגלות האלוהית אל נביאי בני ישראל בראי האסלאם הקדום והקלאסי".
  • ד"ר שושי מלכי גמלאילי, בהנחיית פרופ' עלי יסיף מהחוג לספרות עברית. נושא העבודה: "הימים ההם בזמן הזה: הסיפורת העברית במאה העשרים כותבת את ימי הביניים".
  • ד"ר עדי אמסטרדם, בהנחיית פרופ' משה פלורנטין מהחוג ללשון עברית ובלשנות שמית. נושא העבודה: "הפנולוגיה ותצורת הפועל של תרגום אונקלוס: מסורת הלשון העולות מכתב יד".
  • ד"ר אנדריאה זופאנצ'יץ, בהנחיית פרופ' אבי גופר ופרופ' רן ברקאי מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום. נושא העבודה: "ניתוח סימני שימוש של מקרצפי קינה ממערת קסם, ישראל: תובנות ומשמעויות בנוגע לתופעת מקרצפי קינה בלבנט ומעבר לו".
  • ד"ר אלה אסף שפייר, בהנחיית פרופ' אבי גופר ופרופ' רן ברקאי מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום. נושא העבודה: "איך ילדים יודעים? עדויות ארכיאולוגיות להעברת ידע ולמידה בתקופה הפליאוליתית".
  • ד"ר אורית גלילי יעקובוביץ, בהנחיית פרופ' טובה בארי מהחוג לספרות עברית. נושא העבודה: "שירי הקודש של עלי בן עמרם פייטן במצרים באמצע המאה ה- י"א".
  • ד"ר רחל בורובסקי, בהנחיית פרופ' דלית רום שילוני מהחוג למקרא. נושא העבודה: "למי מותר לשרת בקודש? כוהנים, לויים וכלל ישראל בעיסוקם בפולחן בספרות נביאי הכתב".
  • ד"ר אילן ברקוביץ', בהנחיית פרופ' מיקי גלוזמן מהחוג לספרות עברית. נושא העבודה: "בודדים במועדם בצומת פואטי - על שירתם המוקדמת של אמיר גלבע, ע' הלל ופנחס שדה".
  • ד"ר נועם הופמן, בהנחיית פרופ' מנחם לוברבוים מהחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד. נושא העבודה: "התמונה הפוליטית הכפולה במשנה תורה והשלכותיה על תפיסתו הפוליטית של הרמב"ם".
  • ד"ר גיל חקלאי, בהנחיית פרופ' אבי גופר מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום. נושא העבודה: "המעבר לבנייה אורטוגונאלית בתקופה הניאוליתית בלבנט".
  • ד"ר תמר נעמן, בהנחיית פרופ' ישי רוזן צבי מהחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד. נושא העבודה: "תודעה ומעשה בהלכה התנאית: עיון בהתהוות השיח ההלכתי".
  • ד"ר נטליה סולודנקו, בהנחיית פרופ' רן ברקאי מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום ופרופ' כריסטינה למוריני מאוניברסיטת רומא. נושא העבודה: "ניתוח סימני שימוש בשני מכלולי צור מסוף התקופה הפליאוליטית התחתונה: מחצבת רבדים ומערת קסם".
  • ד"ר סבינה קליימן, בהנחיית פרופ' עודד ליפשיץ, ד"ר יובל גדות מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום וד"ר ענת כהן-וינברגר (רשות העתיקות). נושא העבודה: "Case Study in Syria-Palestine and Africa Proconsularis".
  • ד"ר אסף קליימן, בהנחיית פרופ' ישראל פינקלשטיין ופרופ' זאב זאס מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום. נושא העבודה: "קהילות גבול בצפון מזרח ארץ ישראל ודרום מערב סוריה במאות העשירית והתשיעית לפנה"ס".

בהצלחה ויישר כח!

טקס הענקת תואר הדוקטור יתקיים ביום חמישי, ו' באב תשפ"א, 15/07/2021.

לדף של עבודות הדוקטורט יש ללחוץ על הקישור הזה>

לדף של "בוגרים מספרים" יש ללחוץ על הקישור הזה>