ברכות לפרופ' גרשון ברין לרגל צאת ספרו החדש

יישר כח!

12 נובמבר 2020
ברכות לפרופ' גרשון ברין לרגל צאת ספרו החדש
גרשון ברין- "פרשנים ביזנטיים יהודים באלף השני לספירה - עיונים במשנתם של ר' טוביה ב"ר אליעזר, ר' מנחם ב"ר שלמה, ר' ישעיה מטראני ור' מיוחס ב"ר אליהו"

בית הספר למדעי היהדות וארכיאולוגיה מבקש לברך את פרופ' גרשון ברין מהחוג למקרא, לרגל צאתו לאור של ספרו החדש.

שם הספר: "פרשנים ביזנטיים יהודים באלף השני לספירה - עיונים במשנתם של ר' טוביה ב"ר אליעזר, ר' מנחם ב"ר שלמה, ר' ישעיה מטראני ור' מיוחס ב"ר אליהו".

הספר ראה אור בהוצאת כרמל, ירושלים.

מגב הספר: "זה ספרו השלישי של גרשון ברין על הפרשנות הביזנטית.

הספר הראשון "רעואל וחבריו - פרשנים יהודיים מביזנטיון מסביבות המאה העשירית לספירה" יצא לאור בהוצאת הספרים של אוניברסיטת תל אביב, תשע"ב.

הספר השני "עיונים ב'לקח טוב' לחמש מגילות - קווים בפרשנות הביזנטית בתחילת האלף השני לספירה" יצא לאור בהוצאת הקיבוץ המאוחד, בני ברק תשע"ח.

גרשון ברין הוא פרופסור אמריטוס בחוג למקרא באוניברסיטת תל אביב; ספריו עוסקים בנבואה המקראית, בחוק המקראי, במגילות ים המלח ובפרשנות ימי הביניים".

על עטיפת הספר: דף מפירוש ר' מיוחס ב"ר אליהו לספר דברים.

מתוך פירושו בההדרת יחיאל מיכל כץ לספר דברים בהוצאת מוסד הרב קוק, ירושלים תשכ"ח. מופיע ברשות מוסד הרב קוק.

כתב היד הוא משנת 1496 ומעתיקו הוא אליהו ב"ר אלקנה מניקופולי.

הצילום הוא מכ"י היחיד ששרד מן הפירוש.