אולימפיאדת הלשון העברית

של אוניברסיטת תל אביב

על האולימפיאדה

אולימפיאדת הלשון העברית של אוניברסיטת תל אביב נוסדה בשנת תשפ"ב, ומטרתה לחשוף את הנוער להתבוננות רחבה יותר בשפה באמצעות אתגרים לשוניים וחידות לא שגרתיות, שהם אינם נחשפים להם במסגרת החינוך הרגילה. השאלות בתחרות מציבות בפני המתמודדים אתגרי לשון מגוונים: חידות של חוקיות משווה בלשונות שמיות עתיקות, פיענוח צפנים, פירושי מילים, ניבים ועוד.

האולימפיאדה נערכת בשיתוף עם האקדמיה ללשון העברית ומשרד החינוך, ואת השאלונים מחברים חברי סגל וסטודנטים מצטיינים מהחוג ללשון העברית ולבלשנות שמית, צוות המתמטיקאי הצעיר, אנשי האקדמיה ללשון העברית ומתנדבים נוספים.

האולימפיאדה מיועדת לנוער בכיתות ז׳-י״ב מכל מקום בעולם ואינה כרוכה בתשלום.

שלב א של האולימפיאדה נערך באמצעות שאלון מקוון. שלב הגמר נערך באופן פרונטלי באוניברסיטת תל אביב. מתמודדים בחו"ל ניגשים לגמר במוסד סמוך לאזוריהם.
הזוכים מקבלים תעודות, פרסים כספיים ומלגות למסלול הלשון לנוער באוניברסיטת תל אביב.

האולימפיאדה מתקיימת בחסות החברות צ'ק פוינט ופיינל ובתמיכת מרכז קורת לציוויליזציה יהודית.

לשאלות ובירורים: hebrewolymp@tauex.tau.ac.il