הנהלת המרכז

פרופ' רחל גלי צינמון

דקאנית הפקולטה

פרופ' רחל גלי צינמון היא דקאנית הפקולטה למדעי הרוח ע"ש אנטין באוניברסיטת תל אביב וראשת המעבדה לחקר התפתחות קריירה. מוקדי המחקר שלה כוללים תהליכי הבניית זהות מתמשכים, התפתחות קריירה של נשים, מיעוטים ואוכלוסיות בסיכון; יחסי עבודה-משפחה לאורך החיים. עבודתה מתמקדת בתרגום התובנות לכדי התערבויות ייעוציות וחינוכיות מבוססות תיאוריה ומחקרצוות המחקר שלה מעורב במספר שותפויות אוניברסיטאות-קהילה בפיתוח התערבויות בקריירה בבתי ספר תיכוניים, ארגוני מגזר שלישי, משרד הרווחה והיחידה להכוונת חיילים משוחררים. בין יתר מחקריה הממומנים על-ידי קרנות היא פיתחה מודל התערבות קריירה ייחודי המדגיש את החשיבות של השתתפות פעילה בארבעה תחומי חיים התורמים לחוד וביחד לרווחה ולשביעות רצון מהחיים: עבודה, משפחה, קהילה ופנאי. עבודתה מונעת ממחויבותה העמוקה להתפתחות אנושית ואמונה באחריות חברתית לבריאות, הרווחה והחיים המשמעותיים של בנות ובני אדם.

פרופ' גליה פת-שמיר

ראשת המרכז

גליה פת-שמיר חוקרת ומלמדת פילוסופיה סינית ופילוסופיה השוואתית באוניברסיטת תל אביב, בחוגים לפילוסופיה וללימודי מזרח אסיה. היא סיימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת הרווארד, ומאז מתמקד מחקרה בפילוסופיה של הדרך (DAO) על גווניה השונים, ובפרט בהומניזם הקונפוציאני ויישומיו - הרלוונטיים היום יותר מתמיד. היא פרסמה ארבעה ספרים ומאמרים רבים בכתבי עת אקדמיים, העוסקים בעיקר בדיאלוג ומימוש עצמי; טבע האדם; תיאוריה ופרקטיקה; וחידת החיים והמוות. מתוך בחינה מתמדת של מושגים תיאורטיים היא פיתחה פרויקטים שבהם היא רואה יישומים שונים של פילוסופיית הדרך, המחברים בין האקדמיה לציבור ולארגונים חינוכיים, וביניהם מרכז קהילתי עראבה, ארגון "סלעית" לנשים בסיכון, ובית ספר "קוממיות" בפרדס כ"ץ. מרכז "רוח המקום" – מרכז מנדל ללימודי רוח בקהילה ע"ש ג'ק ג'וזף ומורטון מנדל, שבראשו היא עומדת, הוא עבורה המשך הדרך להבאת מדעי הרוח אל הקהילה ולקירוב הקהילה אל מדעי הרוח.

ליצירת קשר, כתבו ל- galiap@tauex.tau.ac.il

ד"ר רוני הלפרן

ראשת תוכנית משיבי רוח

ד"ר רוני הלפרן היא חוקרת מגדר, ועוסקת בשאלות של זהות נשית בספרות בקולנוע בטלוויזיה ובתרבות פופולארית. ספרה 'גוף בלא נחת – ספרות הנשים הישראלית 1985–2005' ראה אור בסדרת מגדרים של הוצאת הקיבוץ המאוחד. ספרה 'היכן אני נמצאת? פרספקטיבות מגדריות על מרחב' ראה אור בהוצאת קרן פרידריך אברט והמכללה האקדמית בית ברל. היא מלמדת בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת תל אביב מאז הקמתה, ובשנים 2012–2016 שימשה גם כראש התוכנית ללימודי מגדר במכללה האקדמית בית ברל.

ליצירת קשר, כתבו ל- halperoni@013.net

רן קלדרון

מנהל אדמיניסטרטיבי

רן קלדרון הוא בוגר החוג למדעי המדינה באוניבריסטה העברית (בהצטיינות) ומוסמך החוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב (בהצטיינות יתירה). עבודת המחקר שלו עסקה ביחסים שבין טקסטים דתיים לפרקטיקות וזהויות דתיות על בסיס קריאה בביוגרפיה מריאנית גרמנית מימי הביניים המאוחרים. במשך שנים היה שותף בקבוצת מחקר של פרופ' זהר שביט שחוקרת תרבות יהודית וישראלית. שימש כמנהל האדמיניסטרטיבי של המרכז על שם צגלה למחקר בינתחומי של המשפט בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. משמש כיום כמנהל האדמיניסטרטיבי של מרכז 'רוח המקום', וכשותף בצוות החשיבה על הוראת ההיסטוריה במסגרת תוכנית 'מוצאי דעת' של המרכז.

ליצירת קשר, כתבו ל- mandelpuhu@tauex.tau.ac.il