משתתפי המחזור הראשון

אביגיל מרמרי

 

היי, אני אביגיל, בת 30 מיפו. מחנכת ומורה לספרות בתיכון בבת ים, ומתנדבת במעון לילדי מבקשי מקלט בדרום תל אביב. אני אוהבת להימצא בסביבות רב תרבותיות ורב לשוניות ולומדת בזמני הפנוי ארבע שפות. עדיין מאמינה בכוחה של המילה הכתובה (אבל נרתעת ממילים כמו "הנגשה"). מצפה ללמידה ולעשייה המשותפת!

 

אביטל יערן

 

שלום לכולם, שמי אביטל. אני בת 55. גרה במוצא עילית המקסימה. נשואה, אמא ל-3 ילדים, וסבתא ל-2 נכדים. במשך שנים רבות שימשתי כמנהלת משאבי אנוש במספר חברות הייטק, עד לפני כשנה, כשהחלטתי לפרוש מעבודה כדי לפנות לי זמן לעשייה משמעותית ולתרומה לחברה. אמנם נהניתי מהעבודה, אך מאחר ודובר היה בקריירה די תובענית, מצאתי שהיא לא מותירה לי פנאי לדברים נוספים והרגשתי תחושת שובע מהציניות שקיימת בעולם העסקי וחוסר במשמעות יותר עמוקה. בעברי, במקביל לגידול הילדים ולניהול קריירה ליוותה אותי תמיד עשייה ציבורית כלשהיא- הייתי חברה הנהלה במפלגת מימד, שימשתי כיו"ר וועד הורים מרכזי בבית הספר של ילדיי, הייתי גבאית בבית הכנסת לתקופה קצרה וכד'. היום אני מחפשת אפיק חדש לעשייה שדרכו אוכל לרתום את הניסיון שצברתי לשם תרומה לחברה. שמחה ונרגשת להתחיל בתכנית ולהכיר את כולכם.

 

אלעד מאור

 

שמי אלעד מאור, בן 48 נשוי+2 חבר קיבוץ עינת, איש חינוך. בתפקידי האחרון הייתי מנכ"ל של עמותת איל- אגודה ישראלית לאפילפסיה, עמותה שעוזרת לכ-90 אלף א.נשים ובני משפחתם המתמודדים עם אפילפסיה בישראל. מאז תחילת המלחמה, אני עובד עם גופים וקיבוצים בליווי חינוכי ובטיחותי. בשעות הפנאי מנגן בפסנתר. כאיש חינוך אני מאמין במשפט - "חינוך זה מסע למרחקים ארוכים" שמח מאוד לקחת חלק במסע המשותף של משיבי רוח.

 

אמיר עבד אלחי

 

משחקן כדורגל בצעירותי למורה ומדריך לנושאי מדעים וטכנולוגיה, ביולוג במעבדות רפואיות, יועץ לאורח חיים בריא ותזונה, קידום ספורט ולאחרונה ניהול בשלטון המקומי. תואר ראשון בביולוגיה, תואר שני בהוראת מדעים וטכנולוגיה ודוקטורנט לפילוסופיה בהוראת המדעים – הכול למדתי באוניברסיטת תל אביב (מקום שאני מאוד אוהב לשהות בו). 

 

דורון פייסיק

 

אני חוקר תודעה ודוקטורנט לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב. מחקרי עוסק במסורות של התבוננות ומדיטציה מהודו העתיקה, עם דגש על פרקטיקות של חלימה מודעת ועל היחסים בין השפה והמציאות. לצד המחקר אני מלמד בחוג לפילוסופיה, מרצה באוניברסיטה לנוער (לשעבר "נוער שוחר מדע") ובמסגרות חוץ-אקדמיות שונות. יש לי תשוקה גדולה להוראה ולימוד, ואני חולם על פרויקט שיבנה גשר בין מדעי הרוח באקדמיה לבין הקהילה בצורה נגישה, מזמינה ומעמיקה.

 

דקלה רוזנשטיין-שלומי

 

אשה של גם וגם וגם – יועצת ארגונית, מנהלת בכירה, פמניסטית, מובילה ומקדמת את מיזם 5050 בכל מוקדי קבלת ההחלטות, חברת קיבוץ מזרע, יו"ר הנהגת ההורים בבית הספר, בת זוג של יפתח ואמא לצוות מדהים של 4.  ב-14 השנים האחרונות כמנהלת בכירה בשלטון המקומי, הובלתי תהליכים של פיתוח ארגוני, פיתוח הדרכה וידע ברשויות המקומיות בישראל, לצד חיזוק של רשויות הגליל המזרחי כמנהלת של "מפעם עמק יזרעאל". קמה כל בוקר עם מוטיבציה אדירה להוביל ולשנות את העולם ובימים אלה מחפשת את האתגר המקצועי הבא שלי שישפיע לטובה על כולנו.

 

ויסאם בשארה

 

אני מרצה וחוקר במכון האקדמי הערבי לחינוך – מכללת בית ברל, בעל ניסיון עשיר בהוראת המדעים בחטיבת הביניים (כמורה, כמחנך, כרכז מקצוע וכמדריך מחוזי מטעם הפיקוח על הוראת המדעים). כיום אני מבצע מספר תפקידי ניהול והוראה במכללה האקדמית בית ברל. אני מלמד קורסים אקדמיים וקורסים לפיתוח מקצועי למורים חדשים, חונכים ומלווים במכללה האקדמית בית ברל. קיבלתי תעודת הצטיינות על הוראה בקורסים אקדמיים בשנת תשפ"ב במכללה. אני חוקר בתחום הוראת המדעים, הכשרת מורים למדעים וקליטתם המיטבית במערכת החינוך, משך שנים וממשיך לעסוק במחקר בתחום. סיימתי את הדוקטורט שלי בחוג לחינוך מתמטי, מדעי וטכנולוגי, בבית הספר לחינוך, אוניברסיטת תל אביב בהנחייתו של ד"ר ראובן בבאי. במחקר הדוקטורט עסקתי בקידום סכמות חשיבה גבוהות של תלמידי חטיבת הביניים לשם שיפור ההבנה וההישגים הלימודיים של תלמידים בתחומי המדעים. המחקר עקב אחר התלמידים למשך שלוש שנים במסגרתו קידמתי מספר סכמות חשיבה הרלוונטיות להוראת המדעים. מחקר התזה שלי עסק גם הוא בשיפור הישגים של תלמידים במדעים לאחר התערבות שנערכה במשך שנת לימודים אחת. 

 

חן אריאלי

 

חן אריאלי היא סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו ומחזיקת תיק הרווחה והשירותים החברתיים. אריאלי היא סגנית ראש העיר הלסבית הראשונה בתל אביב. אריאלי היא פעילה חברתית, אקטיביסטית פמיניסטית אשר פועלת בארגוני זכויות אדם ב-20 השנים האחרונות. כיום, לצד תפקידה בעיריית ת"א, מכהנת כיו"ר איגי - ארגון הנוער הגאה וכיו"ר מייסדת בארגון שיטה - מכון למדיניות מקומית. כיהנה כיו"ר אגודת הלהט"ב בשנים 2015–2019 והובילה ב-2018 את מחאת הלהט"ב הגדולה בתולדות המדינה.

 

טל שחר לוצאטו

 

נעים להכיר, אני טל! המסע שלי: כמו רבים, התחלתי את דרכי בעולם העסקי. צברתי ניסיון, ידע וכלים, אבל משהו שם לא הרגיש לי שלם. רציתי לעשות משהו משמעותי יותר, משהו שישפיע באמת על הקהילה. ההחלטה: אחרי שנים של עבודה בעולם העסקי, החלטתי לעשות שינוי. עזבתי את המגזר הפרטי ועברתי למגזר הציבורי, שם אני מנהל כיום את אגף ההסברה, הדרכה ותקשורת בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים. האתגר: היום אני נלחם (בעיקר עם בירוקרטיה, כן?) למען חברה צודקת, שוויונית, נגישה וסובלנית יותר. זה לא קל, אבל זה בהחלט שווה את זה. למה הצטרפתי לתוכנית משיבי רוח? כי אני מאמין ששינוי אמיתי מתחיל מאיתנו, מהא.נשים שרוצים לעשות את ההבדל. אני רוצה ללמוד עוד, להכיר א.נשים חדשים ולהוביל יחד אתכם, שינוי אמיתי. מה אני מביא איתי? ניסיון רב בעולם העסקי והציבורי, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, יכולת להוביל ולעבוד בצוות, אופטימיות וחוש הומור (חשובים לא פחות!). מה אני מצפה מהתוכנית? ללמוד כלים חדשים, להכיר א.נשים מדהימים מכל רחבי הארץ, לפתח את כישורי המנהיגות שלי ולתרום לקידום של מטרות חברתיות. בקיצור, אני מאמין שביחד, אנחנו יכולים לעשות את זה!

 

יוסי וולף

 

בן 41, מתגורר בראשון לציון עם בן זוגי. בעברי 14 שנים בקבע בצה"ל, רמ"ט ראש עיריית ראשון לציון, עוזר בכיר ליו"ר ההסתדרות. בעל תואר ראשון בקרימינולוגיה ולימודי מידע, תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני, מאסטר NLP, קורס גישור, קוואצ'ר ועוד.

 

יניב חלילי

 

נעים להכיר – שמי יניב חלילי, אני מתגורר בתל אביב, עיר בה גם נולדתי וגדלתי. איש תקשורת ואסטרטגיה - מכהן כמנהל התקשורת של עידן ובתיה עופר ומנהל הקרן הפילנתרופית של המשפחה. בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, ניהלתי את הקמפיין הבינלאומי של המשפחה נגד אנטישמיות באוניברסיטאות, שהצית את גל ביטולי התרומות של פילנתרופים יהודיים בכל העולם. בנוסף, משמש כיועץ אסטרטגי לגופים, ארגונים ופילנתרופים. טרום תפקידיי אלו, הייתי עיתונאי כל חיי ושימשתי כשליח "ידיעות אחרונות" בארה"ב וכשליח העיתון באירופה – שני תפקידים שמילאתי באהבה עצומה. התגוררתי משך רוב חיי הבוגרים בחו"ל ובכך הענקתי לעצמי את המתנה הגדולה ביותר. בעל ארבעה תארים אקדמיים ואהבתי הגדולה ביותר היא למידה – דבר שאני משתדל לעשות בכל פרק זמן נתון בחיי. בשעות הפנאי גם מרצה בנושאים מגוונים. נרגש ומלא ציפייה לקראת ההשתתפות בתוכנית ולקראת ההיכרות עם שאר המשתתפות והמשתתפים.

 

לילך שפר

 

מנהלת השקעות בקהילה ותחום פיתוח יכולות ניהול בארגון "מתן משקיעים בקהילה". בין תפקידיה מנהלת את המסלול למצוינות ניהולית של מנהלים/ות בכירים בארגונים חברתיים ואת קהילת בוגרי/ות התוכנית. בעברה ניהלה את המחלקה לאחריות חברתית בקבוצת פישמן. בעלת תואר ראשון במדעי הרוח והחברה ותעודת הוראה של החוג לחינוך מאוניברסיטת תל אביב. אמא לשלושה בנים. גרה ברמת גן.

 

מורן מימוני

 

פעילה פוליטית וחברתית. עבדתי כיועצת פרלמנטרית, כותבת, עורכת (ספרות וטקסטים אחרים) ומנהלת דיגיטל. כיום מנהלת שותפה של המחלקה הציבורית ביוזמות אברהם, ארגון הפועל לקדם שילוב ושוויון בין יהודים וערבים בישראל. בתפקידי אני עוסקת בקידום מדיניות מול המערכת הפוליטית, מקבלי החלטות והציבור הרחב. בעלת תואר שני בסוציולוגיה מהאוניברסיטה העברית, במסלול מחקרי. את התזה כתבתי על עיתונות הבידור, גלובליזציה וגבולות מטושטשים. בת 36. נולדתי בירושלים, גדלתי במעלה אדומים וכיום מתגוררת בתל אביב עם בן זוגי ושני ילדינו.

 

מיכל בן משה

 

אני מיכל בן משה, בעלת תואר ראשון ביחסים בין לאומיים ותקשורת ותואר שני במדיניות ציבורית, שניהם מהאוני' העברית. כמו כן, בוגרת מחזור ג' של תוכנית "צוערים לשירות המדינה" להכשרת עתודה ניהולית לשירות הציבורי וברוב שנותיי במשרדי הממשלה עבדתי כמנהלת קידום מדיניות במערך הסייבר הלאומי ומנהלת בכירה לתחומי מדיניות ופרויקטים בנציבות פניות ילדים ונוער בהשמה חוץ ביתית במשרד הרווחה. מאז נובמבר 2022 מנהלת את תוכנית "המוניטור" במרכז להעצמת האזרח שמכשירה מלגאים לסקור יישום של החלטות וממשלה ונועדה להגביר את יכולת הביצוע של הממשלה ואת ערך האחריותיות בישראל (Accountability). מאמינה בשיתופי פעולה ושיח כמפתח לכל אתגר, לרבות במסגרת מערכת היחסים בין הממשל לאזרחים. בת הזוג של בר ואמא לגוני ונדב, במקור מהגליל והיום מתל אביב.

 

מיכל היימן

 

מיכל היימן היא אמנית רב תחומית, חוקרת צילום וארכיונים, אוצרת, כותבת, עמיתה בינתחומית במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת-זמננו, מייסדת ארכיון "צלם לא ידוע"' מחברת "מבחני מיכל היימן" (1–4 M.H.T), מייסדת ארגון "נשים באקדמיה" (2015–2018), וחברה למען הציבור שהיא עומדת בראשה, "אקדמיה משלה" (2018 ועד היום). ב-2008 הציגה תערוכת יחיד בשם "התקפות על חיבור", במוזיאון תל-אביב לאמנות, וב-2017 הציגה לראשונה את הפרויקט שלה, “הקמת קהילה חדשה של נשים, 1855–2024” במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית. ב-2019 הציגה תערוכת יחיד, Radical Link-A New Community of Women (1855–2020) במוזיאון האוניברסיטה האמריקאית, בוושינגטון. ב-2020 הציגה את תערוכת היחיד ״שימוע” (Hearing) באוניברסיטה היהודית בלוס אנג'לס, וב-2022 הציגה תערוכת יחיד במוזיאון לאמנות של אונ' בינגהמטון, ניו יורק. ב-2023 הציגה באתונה, את סרטה החדש ״לואיזה״. מיכל הייתה מרצה בכירה במחלקה לתקשורת חזותית באקדמיה בצלאל לאמנות ועיצוב, בבינתחומי ובחוג לקולנוע באונ׳ תל אביב, במחלקה לאמנות במכללת בית ברל, ועוד. היא גם הזוכה הראשונה בפרס שפילמן הבינלאומי למחקר ומצוינות בצילום בשיתוף עם מוזיאון ישראל (2012). עבודותיה מוצגות בארץ ובעולם, מצויות באוספים פרטיים וציבוריים.

 

מעין קרת גורפינקל

 

אני מנהלת ומייסדת את CHANGING MODEL המרכז לקידום דימוי גוף חיובי. במרכז מרצים 12 מנחים ומנחות ואנחנו מעבירים סדנאות והרצאות לשיפור דימוי הגוף לנוער- צוותים- הורים. אני מדברת, חוקרת וכותבת על הנושא 21 שנים. יצרתי את קלפי מראות שזאת ערכה חוויתית לנערות וצעירות לשיפור דימוי הגוף והעצמי. בנוסף אני כותבת למגזין "את" ולגופי תקשורת נוספים בנושא מעת לעת. מעבירה סדנה לימודית חוויתית תהליכית לא.נשי מקצוע במרכז האקדמי לפיתוח אישי ומקצועי בחינוך ובחברה באוניברסיטת תל אביב. גם היא על- דימוי גוף חיובי. בעברי הייתי דוגמנית על בינלאומית. אני אמא לשני בחורים צעירים ומגדלת לסירוגין עוד 2 בנים ובת שהם לא שלי, אלא של בן זוגי. אני בזוגיות פרק ב'. גרה ביפו.

 

משה כהן

 

בוגר ישיבת חברון, יזם והקים את מכון למרחב - רשת מרפאות לבריאות הנפש הגדולה במגזר החרדי ומשמש כמנכ"ל ב-7 שנים האחרונות. קודם לכן שימש כמנהל פרוייקטים במכון החרדי למחקרי מדיניות. במקביל עוסק בפרוייקטים שונים של נוער חרדי בסיכון. משה פעיל רבות בתחום בריאות הנפש במגזר החרדי ופועל לקדם שפה וערכי מקצועיות תוך התאמה תרבותית. נשוי ואב לחמישה, מתגורר בירושלים.

 

נגם עלי

 

שמי נגם עברתי מלא שינויים בחיים שלי למדתי, עסקתי בכל מיני מקצועות עד שמצאתי את עצמי במקום הנכון, בהנחיית קבוצות, מדריכת הורים ומורים ובעיקר מטפלת רגשית li cbt, אני כמעט עובדת בכל ימי השבוע אפילו לפעמים בשבתות זה גורם לי הנאה ונותן טעם וצבע לחיים שלי, לעסוק עם אנשים לעזור ולתרום לחברה זה פשוט הנאה וזאת היא נראם אוהבת כל רגע בחיים שלי.

 

עידית הראל שמש

 

תואר ראשון בקרימינולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בבר אילן, תואר שני בלימודי דמוקרטיה בין תחומיים, האוניברסיטה הפתוחה. במקצועי אני דוברת, אקטיביסטית חברתית, מקדמת חקיקה, ויזמית. כמו כן יצרתי והפקתי סרט דוקומנטרי. משנת 2005 ועד 2020, נמניתי בין מובילות המאבק בזנות, פורנוגרפיה וסחר בנשים. הייתי מראשונות הפעילות האבולוציוניסטיות בישראל, כדוברת ואח"כ מנכ"לית עמותת "מכון תודעה". השתתפתי באופן קבוע בוועדת הכנסת למאבק בסחר בנשים ובזנות, קידמתי את החוק לאיסור צריכת זנות, סייעתי וליוויתי נשים במסען להיחלץ ממעגל הזנות, הרציתי על תופעת הזנות, במטרה לשנות את הגישה הציבורית מגישה שרואה את הזנות כ״מקצוע״ מתגמל שבוחרים בו, להבנה שצריכת זנות היא פשע ואלימות כנגד נשים (וגברים) שנקלעו לזנות כתוצאה של נסיבות חיים קשות. במסגרת פעילותי במאבק בזנות, ייסדתי את "ג'ון סקול ישראל" - מרכז מידע למניעת צריכת זנות עבור זנאים, במטרה לכלול בחוק לאיסור צריכת זנות, מסגרת חינוך ושיקום לזנאים. בעקבות הפיילוט שהגשתי למשרד המשפטים, התכנית אכן נכנסה לחוק.

 

עירד בן גל

 

רקדן, כוראוגרף ויוצר סרטי מחול. מאמין גדול ביכולת של אומנות ושל תרבות להשפיע ולייצר מציאות. רוב יצירותיי עוסקות בנושאים חברתיים ואני אוהב למתוח קו בין האישי והפרטי לבין הפוליטי והחברתי. אני חי, יוצר ועובד בשדרות. לוקח חלק פעיל בניהול ובתפעול מרכז התנועה 'שדרות אדמה', מרכז לתנועה ואומנות בשדרות. מרכז את המסלול לתנועה וכוראוגרפיה בבית הספר של 'אדמה'.

 

ענבל דבורה

 

אני ענבל דבורה, בוגרת תואר ראשון ושני בהיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב. בשנתיים האחרונות אני עובדת בדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה באוניברסיטת תל אביב כמפתחת למידה דיגיטלית וכמנהלת פרויקט. כיום אני גרה בגבעתיים ואוהבת לטייל וללמוד.

 

ענבל פלר

 

מתגוררת בתל אביב. בוגרת לימודי תואר ראשון בהיסטוריה ופילוסופיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ולימודי תואר שני בהיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב. עבודת התזה שלי עסקה בהשפעת משחקי המכביה הראשונה על התפתחות העיר תל אביב בשנות השלושים של המאה העשרים. בתחילת דרכי המקצועית ריכזתי את תחום ההדרכה בשבט צופים בתל אביב. בהמשך ניהלתי במסגרת תפקידי בארגון פר"ח את פרויקט 'בשביל הדיאלוג', שמטרתו לעורר שיח בנושאי גזענות, אפליה וחופש הביטוי בקרב תלמידי חטיבות ביניים בכל רחבי הארץ, ערבים ויהודים. כיום אני עובדת בעיריית תל אביב-יפו בתחום שיתוף ציבור. בתפקידי אני מנהלת את תכנית 'לתכנן יחד' שמטרתה לערב תלמידי בית ספר יסודי בתהליכי תכנון של פרויקטים לשדרוג המרחב הציבורי בכל שכונות העיר. התכנית עוסקת בהקניית כלים וחשיבה על המרחב היומיומי כהזדמנות לפעולה מקומית בעלת השפעה חיובית על הקהילה ומשלבת בתוכה היכרות עם הגיאוגרפיה,החברה והתרבות המקומית.

 

רודריגו באומוורצל

 

רודריגו באומוורצל הוא רב בקהילת הלב, שבתל אביב. בעברו כמורה, מדריך, מלווה ויועץ חינוכי , רודריגו צבר ניסיון עשיר בבניית קהילות, יזום פרויקטים ויצירת שותפויות עם ארגונים מקומיים ובינלאומיים. רודריגו אוהב לחבר בין חינוך, קהילה ורוחניות, וכיום מנסה להוביל את קהילת הלב בכיוון הזה. הוא מחזיק בהסמכה לרבנות רפורמית, תואר שני בחינוך ותואר ראשון בסוציולוגיה. אבא לתאו בן שנה וחצי, רודריגו מגלה את הילדות מחדש דרך העיניים שלו.

 

רתם איזק

 

אני רתם איזק, 38, עיתונאית ופובליציסטית בידיעות אחרונות. זוגתו של רועי, אמא של ברי וסופיה, וגם של החתולה בלה שנדחקה לתחתית ההיררכיה המשפחתית. מעריצה את סימון דה בובואר ואת ג׳וזף פילאטיס באותה אדיקות. מצפה בהתרגשות!

 

שאול צגהון

 

תושב רחובות. נולדתי באתיופיה עליתי לארץ בחג פורים 1986. אני נשוי+ 3. עובד בקרן רמלה בתחום חוסן קהילתי בדגש לקהילה אתיופית. מאמין גדול ארגון קהילתי. עסקתי מעל 13 שנים בתחום נוער בסיכון. במסגרת תפקידי ניהלתי פרויקטים חינוכיים, הקמתי פרויקטים רבים. מתנדב כחבר מועצה ברחובות מ-2018. מתנדב ומוביל בתחום תרבות ומורשת יהדות אתיופיה בעיר רחובות.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>