תנאי קבלה

על המועמדים חלים כל תנאי הקבלה לפקולטה, כמפורט באתר ההרשמה ללימודים.

קבלה למגמה לשפה וספרות ערבית:

הקבלה למגמה לשפה וספרות ערבית מותנית בידיעת השפה הערבית לפני תחילת הלימודים.
החוג מקיים מכינה לתלמידים חסרי רקע בשפה הערבית (ראו מידע בהמשך).

המועמדים למגמה זו חייבים בבחינת מיון בערבית, לצורך קביעת רמת הידע בשפה.

בחינת המיון כוללת ניקוד מלא של טקסט בערבית ספרותית בת ימינו ותרגומו לעברית רהוטה (ניתן להשתמש במילון בבחינה). בחינת מיון לדוגמה מופיעה באתר האינטרנט של החוג וניתן לקבלה גם במזכירות החוג.
על סמך בחינת המיון יסווגו התלמידים שיתקבלו למגמה, לשתי קבוצות:

• תלמידים החייבים ללמוד את הקורס "יסודות הדקדוק" (2 ש"ס) כדרישת-קדם ללימוד הקורסים "דקדוק א" ו"דקדוק ב".
  • תלמידים הפטורים מן הקורס "יסודות הדקדוק".

פטוּרים מבחינת המיון למגמה לשפה וספרות:
תלמידים ששפת אמם ערבית וציונם בבחינת הבגרות בערבית ברמה של ארבע או חמש יחידות הוא 85 לפחות.

​קבלה למגמת האסלאם:

קבלה למגמת האסלאם מחייבת ידיעת ערבית בתחילת שנה ב', הואיל וחלק ניכר מן השיעורים בשנים ב'-ג' מתבסס על קריאת טקסטים בערבית ממקורות ראשוניים.
תלמידים חסרי רקע בשפה הערבית ילמדו בשנת הלימודים הראשונה את הקורסים "ערבית א" בסמסטר א' ו"ערבית ב" בסמסטר ב' הניתנים גם בסמסטר קיץ (ר' להלן: המכינה ללימודי ערבית). מועמדים ללא רקע בערבית לא יוכלו להתחיל ללמוד בסמסטר ב' תש"ף.
תלמידים בעלי ידע בערבית, חלקי או מלא, ייגשו לבחינת המיון של החוג לפני תחילת לימודיהם במטרה לקבל פטור, מלא או חלקי, מלימודי קורסי הערבית הבסיסיים. תלמידים בעלי ידע חלקי ישובצו, לפי בחינת המיון, בקורס "ערבית א", או "ערבית ב". מועדי בחינות המיון לחוג מתפרסמים כל שנה בחוברת המרכז למרשם ובאתר החוג ללימודי הערבית והאסלאם.

תלמידים בעלי ידע קודם בערבית יסווגו על סמך בחינת המיון לקבוצות הבאות:

• תלמידים החייבים ללמוד את הקורס "יסודות הדקדוק" (2 ש"ס).
  •  תלמידים הפטורים מן הקורס "יסודות הדקדוק".
  • תלמידים החייבים בקורסים "ערבית א" ו/או "ערבית ב".

פטוּרים מבחינת המיון למגמת האסלאם:

• תלמידים ששפת אמם ערבית וציונם בבחינת הבגרות בערבית ברמה של ארבע או חמש יחידות הוא 85 ומעלה.
  • תלמידים חסרי רקע קודם בערבית, אשר למדו במסגרת מכינת הקיץ של החוג לקראת שנת הלימודים ועמדו בה בהצלחה.

המכינה ללימודי הערבית

החוג מקיים מכינה לתלמידים חסרי רקע בשפה הערבית, או לבעלי ידע חלקי, בשתי רמות:
רמת מתחילים ורמת מתקדמים.
הלימודים במכינה מקנים זכאות להתקבל למגמת האסלאם לאחר קבלת ציון חיובי (60) לפחות בשתי הרמות.

לימודי המכינה מתקיימים בשתי מסגרות:

1. במסגרת קורס קיץ מזורז בתשלום, המתקיים לקראת שנת הלימודים הראשונה. להרשמה לקורס הקיץ יש להיכנס לאתר החוג ללימודי הערבית והאסלאם.
  2. במסגרת לימודי החוג במהלך שנת הלימודים הראשונה. הלימודים מתקיימים במסגרת הקורס "ערבית א" (רמת מתחילים) בסמסטר א', והקורס "ערבית ב" (רמת מתקדמים) בסמסטר ב'.

בוגרי הקורסים ערבית א'+ב' ו/או בוגרי מכינת הקיץ, חייבים כולם בקורס "יסודות הדקדוק" לחיזוק ידיעתם ומיומנותם בשפה הערבית.

תלמידים שילמדו את הקורסים "ערבית א" ו"ערבית ב" במסגרת החוג, יהיו פטורים משיעורי בחירה בהיקף של 6 ש"ס (פטור משיעורי בחירה בהיקף של 2 ש"ס תמורת הקורס "ערבית א",  ופטור בהיקף של 4 ש"ס תמורת הקורס "ערבית ב").

תלמידים שילמדו את הקורס "ערבית ב" במסגרת החוג, יהיו פטורים משיעורי בחירה בהיקף של 4 ש"ס.