עבודות סמינריוניות – מועדי הגשה והנחיות

עבודה סמינריונית ועבודת רפראט

בקורסי הפקולטה למדעי הרוח בקורסים המוגדרים כ"סמינרים", מטלת הסיום הינה עבודה סמינריונית או עבודת רפראט.

להלן הנחיות פקולטטיות הנוגעות להבחנה בין סוגי העבודות:

1. מכסת מילים
    עבודה סמינריונית: בין 7,000 ל- 10,000 מילה.
    עבודות רפראט: בין 3,500 ל- 5,000 מילה.

2. אופי העבודות
    עבודות סמינריוניות הן בגדר פיתוח של נושא למחקר בהמשך לדו-שיח בין התלמידים למרצים בסמינר. הנושא הנבחר צריך לקבל את אישור המרצה. יש לסכם ככל האפשר את מתווה העבודה (ראשי פרקים, למשל) לפני כתיבת הטיוטה הראשונה ולקיים קשר עם המרצה בקורס באשר להתקדמות העבודה. עבודה סמינריונית היא בעלת משקל גבוה יותר בשקלול הכללי של הציון.
    עבודות רפראט משקפות בד"כ התמודדות עם נושא מתוחם ומשקלן בציון הסופי קטן יותר.
    במהלך הקורס ייקבעו לכלל התלמידים נושאים אפשריים לכתיבת העבודה.

מועדי הגשת עבודות סמינריוניות לתואר הראשון והשני בשנה"ל תש"ף:

סמסטר א': יום ד', 5 באוגוסט 2020, ט"ו באב תש"ף

סמסטר ב' וקורסים שנתיים: יום א', 1 בנובמבר 2020, י"ד בחשוון תשפ"א

סמסטר קיץ (תכניות מנהלים): יום א', 15 בנובמבר 2020, כ"ח בחשוון תשפ"א

לא ניתן לחרוג ממועדים אלה.

להלן הנחיות בנושא הגשת עבודות סמינר /רפרט:

1. התלמידים ימסרו את העבודות באמצעות מזכירות החוג בלבד (אין למסור את העבודות לידי המורה אישית).
  2. העבודות תוחזרנה לתלמידים לאחר בדיקה והערכה, בפרק זמן של שלושה חודשים מיום מסירתן הרשמי.
  3. התלמידים חייבים להשאיר בידיהם עותק של העבודה הסמינריונית שמסרו.
  4. תלמידים שלא יגישו את העבודות במועד יתבקשו להירשם לסמינריון אחר בסמסטר הבא.
  5. לא ניתן לשפר ציון בעבודה סמינריונית באמצעות תיקון העבודה או באמצעות כתיבת עבודה אחרת באותו סמינריון.
  6. תלמידים רשאים להירשם לקורס סמינריוני אחר במקום הקורס שבו השיגו ציון שאיננו משביע את רצונם.

להלן קישורית לקובץ הנחיות אתיות ומשמעתיות לסטודנטים הכותבים עבודות אקדמיות.