נהלים ודרישות במהלך הלימודים

נהלים אלו הינם בנוסף לתמצית הוראות האוניברסיטה ונהליה

1. בכל שיעורי החוג חלה חובת נוכחות מלאה.

2. תנאי מעבר לשנה ב'
    במגמה לשפה וספרות ערבית:
    מעבר לשנה ב' מותנה בהשגת ציון ממוצע 70 לפחות בשיעורי שנה א', וציון "עובר" (60) בקורס "דקדוק א'".
    במגמה ללימודי האסלאם:
    מעבר לשנה ב' מותנה בהשגת ציון ממוצע 70 לפחות בשיעורי שנה א', וציון "עובר" (60) לפחות בלימודי ערבית א' ו-ב'. לא ניתן להירשם לקורסי שנה ב' בחוג ללא פטור מהקורס ערבית ב'.

3. סמינריונים
    התלמידים המשתתפים בקורסי סמינר יגישו עבודות כמפורט להלן:
    • עבודה סמינריונית בנושא הסמינר, באישור המרצה.
    • רפראט בכתב ו/או בעל-פה, בהתאם להחלטת המרצה. כמו כן תינתן מטלה נוספת, כגון עבודה על חומר קריאה נוסף או בחינת בית, לפי שיקול דעתו של המרצה.

4. נוהל הגשת עבודות
    עבודות סמינריוניות ועבודות רפראט תימסרנה למזכירות החוג במועד שנקבע ופורסם על-ידי האוניברסיטה. על התלמיד לשמור בידיו העתק של העבודה.

5. דרישות קדם בקורסי החוג ומועדי מבחנים
    לפני ההרשמה לקורסים, חובה על הסטודנטים לבדוק את דרישות הקדם של הקורסים, כמפורט בידיעון בהערות שוליים המסומנות בכוכבית. כמו כן, באחריותם לוודא שאין חפיפה בין מועדי המבחנים של קורסי החובה ובין מועדי המבחנים של קורסי הבחירה.

6. ערעור על בחינה
    סטודנט זכאי לערער על ציון הבחינה תוך 5 ימים מתאריך פרסום הציונים באמצעות פתיחת פנייה דרך מערכת מידע אישי לתלמיד.
  7. שקלול ציון גמר
    כל קורס מתורגם לנקודות ונחשב לפי מניין שעות הלימוד בו, למעט הקורסים הבאים:
    • סמינריון שהיקפו 4 ש"ס ומשקלו 13 נקודות.
    • קורס ערבית א' שהיקפו 10 ש"ס ומשקלו 4 נקודות.
    • קורס ערבית ב' שהיקפו 10 ש"ס ומשקלו 4 נקודות.