חובות במהלך הלימודים

עבודות ובחינות בתואר השני

במסלול המחקרי יש להגיש עבודה סמינריונית אחת במסגרת שיעורי התואר השני של החוג. במסלול העיוני יש להגיש שתי עבודות סמינריוניות.
עבודה סמנריונית אחת לפחות חייבת להיות במסגרת תחום ההתמחות של התלמיד והשנייה יכולה להיות במסגרת חוג אחר, בתיאום עם היועץ.
המעבר לשנה ב' מותנה בהגשת עבודה סמינריונית בשנה א'.

מיומנויות יסוד (מסלול עיוני ומחקרי)

תלמידי התואר השני מחויבים בהשתתפות בקורס מיומנויות היסוד של החוג (אלא אם השתתפו בו בלימודי התואר הראשון). הקורס לא ייכלל במניין השעות לתואר. ראש החוג יכול לפטור תלמידי תואר שני מהשתתפות בחלק מהשיעורים, על פי שיקול דעתו.

סמינר מחלקתי (מסלול עיוני ומחקרי)

חלה חובת השתתפות פעילה בסמינר המחלקתי של החוג. הסמינר לא ייחשב במניין השעות לתואר.
*תאריכי המפגשים יפורסמו בהמשך.

קולוקוויום מחקרי (מסלול מחקרי בלבד)

תלמידי המסלול המחקרי נדרשים להשתתף בקולוקוויום מחקרי ולקבל ציון השתתפות. הקולוקוויום אינו נכלל במניין השעות לתואר.
*תאריכי המפגשים יפורסמו בהמשך.

קורס מחוגים אחרים (מסלול עיוני ומחקרי)

תלמידי התואר השני נדרשים ללמוד במהלך התואר קורס אחד בחוג אחר, שעניינו דת שאינה האסלאם או ספרות שאינה ערבית. במקרים מיוחדים יפטרו ראש החוג ויועץ החוג לתואר שני תלמידים מחובה זו.

שפה זרה שנייה

סטודנט במסלול המחקרי יידרש לעתים ללמוד שפה זרה מודרנית שנייה (גרמנית או צרפתית למשל), או שפה קלאסית או מזרחית נוספת, כגון יוונית או פרסית, אם נושא עבודת הגמר מחייב זאת, ובהתאם להנחיות המנחה. על התלמיד להשיג רמת פטור בלימודי השפה הזרה לפני תחילת הכתיבה של עבודת הגמר.