בחינת גמר במסלול העיוני

בתום לימודיו יהא על התלמיד לעמוד בבחינת גמר בתחום ההתמחות שבחר. הבחינה נועדה לבדוק יכולת הבנה וניתוח של טקסטים ערביים בתחום התמחותו של התלמיד, כושר לימוד עצמאי ברמת התואר השני וכושר אינטגרציה וביקורת של נושאים בתחום ההתמחות.
​התלמיד יפנה לאחד ממורי החוג מהסגל הבכיר (מומלץ שיהיה מרצה שהגיש לו עבודה סמינריונית) לקבלת הדרכה לבחינת הגמר. פרק הזמן המזערי לקבלת ההדרכה לקראת הבחינה הוא שלושה חודשים לפני מועדה.

בחינת הגמר תיערך במועד שייקבע ע"י החוג בתיאום עם המורה-המנחה והתלמיד, ותכלול בחינה בכתב בת שעתיים וחצי. זכאות לתואר שני במסלול העיוני מותנית בקבלת ציון חיובי בבחינת הגמר (ובכל מרכיבי הציון, אם הבחינה מורכבת מסעיפי משנה).  בבחינת הגמר במסלול העיוני ציון הבחינה הינו סופי ולא ניתן להבחן במועד נוסף לשיפור הציון.