מבנה תכנית הלימודים

כל תלמידי התואר השני בחוג ילמדו בשנה הראשונה במסלול העיוני. לאחר השנה הראשונה יוכלו להגיש בקשה למעבר למסלול המחקרי על פי תנאים המפורטים בהמשך.

במסלול העיוני, בלא עבודת גמר:

ילמדו התלמידים קורסים בתחום התמחותם בהיקף של 20 ש"ס וכן שיעורים בתחומים נוספים בהיקף של 16 ש"ס במסגרת החוג וחוגים אחרים בתיאום עם היועץ.

סך כל שעות הלימוד במסלול זה: 36 ש"ס.

היקף הקורסים הייחודיים לתואר השני לא יפחת מ-24 ש"ס.

מעבר מן המסלול העיוני למסלול המחקרי:

בתום שנת לימודים אחת (ולא יאוחר מתום הסמסטר השלישי ללימודים) רשאים להגיש בקשת מעבר מן המסלול העיוני למסלול המחקרי תלמידים שעומדים בדרישות אלה:

1. מילוי חובות שמיעה של קורסים בהיקף של 12 ש"ס לפחות, ובציון ממוצע של 90 ומעלה.
  2. מציאת מנחה מן החוג לכתיבת עבודת הגמר. הצעת המחקר של עבודת הגמר תוגש למנחה במהלך הסמסטר הראשון לאחר המעבר למסלול המחקרי.
  3. הגשת עבודה סמינריונית אחת לפחות. מומלץ שהעבודה הסמינריונית תיכתב בהנחיית המנחה של עבודת הגמר.

יודגש שסיום הלימודים במסלול העיוני (בציון מתאים) אינו נועל את הדלת בפני תלמידים שירצו ללמוד בעתיד לתואר השלישי, וזאת בכפוף לתנאי הקבלה ללימודים אלו.

ההחלטה הסופית לגבי המעבר למסלול המחקרי נתונה בידי ועדת ההוראה של החוג.