תנאי הקבלה

1. ללימודי התואר השני יתקבלו סטודנטים בעלי ידע נרחב בערבית שסיימו את לימודי התואר הראשון בחוג ללימודי הערבית והאסלאם באוניברסיטת תל-אביב בציון 80 לפחות.
  2. מועמדים שלמדו בחוג מקביל בכל מוסד אחר מוכר על ידי המל"ג יחויבו בבחינת כניסה חוגית הבודקת את רמת הידע בערבית והבנת הנקרא באנגלית (דוגמא של בחינת הכניסה אפשר למצוא באתר החוג).

תוצאות בחינת הכניסה, לימודיו הקודמים של המועמד וממוצע ציוניו, יהוו שיקול בהחלטה באם המועמד יתקבל ללימודי התואר השני. המועמדים שיתקבלו יידרשו ללמוד קורסי השלמה מלימודי התואר הראשון בחוג. היקף השעות ייקבע על ידי יועץ התואר השני.
מועמדים שלא יעמדו בהצלחה בבחינת הכניסה – תידחה בקשתם.
מועמד שיתקבל ללימודי השלמות יידרש לסיים את לימודי ההשלמה בציון 80 ומעלה ולהגיש עבודה סמינריונית אחת, כדי להתקבל לתואר השני.
במקרים חריגים מאוד תישקל קבלת מועמדים, אשר אינם עומדים בסף הקבלה הנדרש.